Vinete cu usturoi la cuptor

Ingrediente

  • 2 vinete,
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • dolma (un condiment turcesc care miroase demential de bine)
  • ulei de măsline,
  • usturoi 5-6 cătei,
  • patrunjel verde

Mod de preparare

1. Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime.
2. Le crestăm și le frecăm bine cu sare.
3. Tăiem usturoiul felii subțiri pe care le introducem printre crestături.
4. Amestecăm uleiul de măsline cu boiaua de ardei și piperul și-l turnăm peste vinete, având grijă, să intre prin toate tăieturile. (vinetele sunt ca un buretel, absorb foarte mult ulei)
5. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute, stropind între timp vinetele cu uleiul din tava.

6. Noi am servit vinetele cu sos de smântână și usturoi, presărate cu pătrunjel proaspăt.

sursa: www.gustos.ro

NOTĂ: Alege să susții o presă liberă și independentă!CLICK pe una din reclame!
Distribuire articol