Iohannis: Eroii noștri din prima linie de apărare sunt medicii și personalul medical

Președintele Klaus Iohannis a transmis și vineri un mesaj către cetățeni, rugându-i să fie responsabili și să respecte măsurile impuse de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Contează enorm ca fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorități! Protejați-vă pe voi și pe cei dragi, păstrați distanța, iar dacă vă întâlniți, nu vă mai strângeți mâna și nu vă mai îmbrățișați, nu vă expuneți și nu îi expuneți pe ceilalți pericolului infectării!”, a transmis președintele. El a continuat spunând că ”în aceste zile în care ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii”.

”Eroii noștri din prima linie de apărare sunt medicii și personalul medical. Lor le datorăm respectarea cu strictețe a recomandărilor, astfel încât munca lor neobosită să nu fie în zadar. Este vital să limităm răspândirea acestui virus periculos pentru a le da răgaz medicilor să-i vindece pe cei infectați”, a mai spus președintele, subliniind la începutul mesajului că ”pentru a ne proteja am luat și va trebui să luăm în continuare măsuri severe”.

Klaus Iohannis s-a arătat ”profund impresionat de valul de sprijin venit din partea tuturor celor care ajută medicii și spitalele și sunt alături de semenii aflați în dificultate”. ”Atunci când comunitatea lucrează împreună cu autoritățile, întreaga națiune câștigă!”, a spus președintele și a făcut din nou apel la responsabilitatea fiecărui cetățean.

”Dragi români, fiți responsabili! Fiecare efort, oricât de mic, este important pentru a împiedica răspândirea epidemiei. Să fim solidari în aceste momente grele pentru că depinde de noi toți să trecem cu bine situația în care ne aflăm”, a spus președintele.

 

NOTĂ: Alege să susții o presă liberă și independentă!CLICK pe una din reclame!

sau Donează aici