Prajitura de morcovi cu glazura de cafea si ciocolata

Timp de gatire: 80 Min.

pentru 1 bucata
1. blat
    • 4 buc Oua
    • 200 Zahar
    • 100 ml Ulei
    • 3 buc Morcovi
    • 300 Faina alba de grau
    • 20 Praf de copt
    • 100 Ciocolata
    • Esenta de vanilie
      dupa gust

2. glazura

    • 250 ml Lapte condensat
    • 170 ml Frisca lichida
    • 25 Cacao
    • 25 Cafea
    • 25 Unt
    • 200 Ciocolata cu lapte

3. decor

  • 20 Ciocolata

Spalati, curatati morcovii si dati-i prin razatoare. Intr-un bol, adaugati ouale si zaharul si mixati bine pana isi dubleaza volumul. Apoi, adaugati uleiul si morcovii si mixati. Puneti amestecul deoparte.

Intr-un alt bol, puneti faina, praful de copt, amestecul de oua cu morcovi si amestecati bine totul.

Adaugati ciocolata taiata fasii si esenta de vanilie.

Omogenizati bine totul si turnati amestecul intr-o tava de guguluf unsa cu unt. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 50 minute.

Intre timp, pregatiti glazura.

Puneti pe foc un vas, adaugati laptele condensat, frisca lichida, cacao, cafeaua si untul. Amestecati bine pana se omogenizeaza totul.

Dupa ce ati luat de pe foc, adaugati si ciocolata cu lapte rupta in bucatele. Amestecati bine pana se topeste ciocolata cu lapte. Veti obtine o glazura delicioasa de ciocolata.

Dupa ce scoateti si lasati la racit prajitura cu morcovi, turnati glazura de ciocolata si in mijloc ornati cu ciocolata taiata fasii. Pofta buna!

sursa: bucataria.lidl.ro

NOTĂ: Alege să susții o presă liberă și independentă!CLICK pe una din reclame!

sau Donează aici