Trei avioane trimise de Italia pentru a-și recupera cetăţenii blocaţi la București

Italia își repatriază oamenii din România. Autoritățile  din Peninsulă au stabilit, în colaborare cu reprezentanții Alitalia, organizarea a trei zboruri umanitare, la București, pentru recuperarea italienilor blocați în țara noastră de pandemia de coronavirus.

Primul dintre cele trei avioane implicate în acțiune urma să decoleze vineri după-amiaza, de pe Aeroportul Otopeni, în jurul orei 17.35.

Conform Agenzia Nova, un al doilea avion ar urma să decoleze de pe Otopeni vineri seara, în jurul orei 20.00, în timp ce al treilea zbor este programat pentru sâmbătă seara, tot de la ora 20.00.

Organizarea celor trei zboruri umanitare a fost realizată și cu ajutorul reprezentanților Ambasadei Italiei la București. În schimb, România a recuperat din Italia 117 muncitori, majoritatea din Brăila, care lucrau pe diferite șantiere navale din Italia și care vor sta câte 14 zile în izolare la domiciliu.

În cursul zilei de sâmbătă, autoritățile române aduc în țară un nou grup de muncitori români cu un zbor charter organizat din Torino.

Zborurile umanitare dintre cele două state, organizate în condițiile în care majoritatea granițelor din Uniunea Europeană au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuire articol