Transportul în comun va fi restrâns, începând de luni

Transportul public de călători în municipiul Suceava va fi restrâns, cu începere de luni când vor fi scoase pe traseu mai puține autobuze în majoritatea intevalelor orare. Măsura a fost luată în contextul pandemic de coronavirus și, de asemenea, pe fondul reducerii simțitoare a numărului de călători cu mijloacele de transport în comun. Este de precizat că cele stabilite de TPL vor fi puse în aplicare cu condiția ca până atunci să nu intre în vigoare reglementări mai stricte, cel mai probabil de la nivel național.

Un prim semnal l-a dat, vineri, unul dintre viceprimarii municipiului Suceava, care a anunțat că vor circula doar dimineața și după amiaza autobuzele societății TPL SA pentru transportul celor care merg la muncă.

În schimb, Darie Romaniuc – directorul societății de transport public de călători TPL SA Suceava – a spus că situația/măsurile nu sunt de a restricționa în totalitate circulația autobuzelor și de a permite, eventual, ca acestea să funcționeze doar dimineața și la amiază. Sub rezerva faptului că este posibil ca între timp să apară alte măsuri mai ferme de la nivel central cum au fost cele vehiculate (și neconfirmate) pe social-media în cursul zilei de vineri, programul de funcționare al mijloacelor de transport în comun ale societății TPL SA Suceava va fi unul „normal” în intervalele ora 07:00 – 09:00 și, respectiv, 14:00 – 16:00. În celelalte intervale orare ale zilei programul TPL va fi restricționat, dar vor circula în continuare mijloace de transport în comun. „Mereu este cineva dimineața, la orele 04:30, sau două-trei persoana mai pe seară târziu, pe la ora 22:30”, a spus Darie Romaniuc, precizând însă că, totuși, în intervalele de la 04:30 la 07:00, de la 09:00 la 14:00 și de la 16:00 la 22:30 vor circula mai puține autobuze, „după un program aproape la fel ca în zilele de sâmbătă și duminică” în care autobuzele de pe linia 2 vor circula cu o frecvență medie de 1 la 15 minute iar cele de pe linia 4 cu o frecvență de 1 la 12 minute.