Armata rusă trimite 100 de specialiști militari în Italia

Armata rusă trimite 100 de specialiști militari în Italia. Armata rusă a anunţat duminică trimiterea a circa 100 de virologi militari “experimentaţi” în Italia, unde sâmbătă s-au înregistrat aproape 800 de decese în 24 de ore din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP, conform Agerpres.

“O sută de virologi şi de epidemiologi cu o mare experienţă în lupta împotriva răspândirii infecţiilor virale (…) şi dezinfecţia clădirilor şi a infrastructurilor se îndreaptă către Italia”, a anunţat Ministrul rus al Apărării într-un comunicat.

Anunţul survine a doua zi după o discuţie telefonică între premierul italian Giuseppe Conte şi preşedintele rus Vladimir Putin, care a anunţat trimiterea în Italia de specialişti şi echipamente medicale şi de dezinfecţie pentru a ajuta ţara să lupte împotriva COVID-19.

Potrivit armatei ruse, majoritatea specialiştilor trimişi în Italia “au participat personal la eliminarea focarelor de pestă porcină africană, precum şi la dezvoltarea vaccinului împotriva Ebola”. În total, nouă avioane Ilyushin IL-76 ale Ministerului rus al Apărării vor transporta aceşti specialişti, sisteme mobile de dezinfecţie şi echipamente medicale în Italia.

sau Donează aici