Cobuz: Medicii de familie să prescrie rețetele electronice fără obligativitatea consultului pacienților cronici aflați în evidență

Ca urmare a extinderii pandemiei cu Covid-19 și a faptului că personalul medical este cel mai vulnerabil, aflându-se în prim plan cu toți pacienții, inclusiv cu cei asimptomatici, ar trebui luate de urgență măsuri suplimentare pentru a-i proteja.

În calitate de deputat de Suceava și membru în Comisia pentru sănătate și familie, solicit public Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Ministerului Sănătății să reglementeze urgent situația privind eliberarea rețetelor medicale la pacienții cronici.

Astfel, medicii de familie să prescrie rețetele electronice fără obligativitatea consultului pacienților cronici aflați în evidență, exceptând cazurile nou diagnosticate care necesită consult obligatoriu. În acest mod se elimină deplasările persoanelor vulnerabile din punct de vedere medical la cabinetele mediciilor de familie și protejarea acestora de posibilitatea infectării cu virusul covid-19.

În această perioadă de criză, domeniul sănătății trebuie sprijinit cu toate eforturile, astfel încât persoanele cu boli cronice să poată avea acces la tratamentul adecvat.

deputat PSD Maricela COBUZ

sursa: comunicat de presă

 

sau Donează aici