Spitalul Municipal Rădăuți preia urgențele din județ

Spitalul Municipal Rădăuți preia urgențele din județ. Începând de azi, 23 martie 2020, Spitalul Rădăuți este spital de resort și preia toate urgențele din județ, a anunţat managerul unităţii medicale rădăuţene, Traian Andronachi.

Unitatea spitalicească a donat 250 de vizete Spitalului Județean Suceava. Tot de la Rădăuți au fost detașați doi medici  infecționiști la Suceava.

Despre situația jalnică de la Spitalul Județean au spus și specialiștii Ministerului Sănătății

,,Închidem temporar spitalul. Îl dezinfectăm pe tot și îl vom transforma în spital pentru COVID-19. Cazurile mai ușoare le externăm și celelalte le mutăm unele spre Botoșani, altele spre alte zone ale țării.Situația este atât de gravă, ”iar șefa de la DSP, o economistă, este absolut depășită”, încât cei din București se gândesc să trimită oameni din Capitală care să preia administrarea crizei de la Suceava. 11 cadre medicale au fost găsite pozitive ieri. După un set de teste negative, inclusiv managerul a ieșit negativ ieri, astăzi există deja confirmări pentru ”circa 40 de noi cazuri pozitive cu coronavirus, majoritatea sunt cadre medicale”, după cum au declarat specialiști din Ministerul Sănătății pentru Libertatea.ro

NOTĂ: Alege să susții o presă liberă și independentă!CLICK pe una din reclame!

sau Donează aici