Vela: Toți pacienții care nu sunt urgențe vor fi externați din spitalele din România

Toți pacienții care nu sunt urgențe vor fi externați din spitalele din România, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a și dat un Ordin în acest sens. De asemenea, au fost suspendate operațiile care nu sunt urgențe.

Internările pentru operaţii şi investigaţii medicale sunt suspendate pentru 14 zile începând de marţi, iar în termen de 48 de ore vor fi externaţi toţi pacienţii care nu sunt urgenţe şi nu necesită obligatoriu îngrijiri medicale, conform deciziei avizate de ministrul de Interne Marcel Vela.

“Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acţiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităţilor sanitare publice şi private. Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate.”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, se suspendă consultaţiile programate şi programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private.

În termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului, vor fi externaţi toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

 

 

NOTĂ: Alege să susții o presă liberă și independentă!CLICK pe una din reclame!

sau Donează aici