Coronavirus. Președintele Klaus Iohannis, ședință de urgență cu Orban, Vela și Costache și directorii de spitale

Ședință de urgență, marți, la Cotroceni, de la ora 12.00. Președintele Klaus Iohannis îi cheamă pe ministrul de interne, Marcel Vela, și pe ministrul sănătății, Victor Costache, pentru discuții privind evaluarea măsurilor luate pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

La finalul ședinței, președintele domnul Klaus Iohannis va susține o declarație de presă.

Tot astăzi, de la ora 14.00, Iohannis participă la o videoconferință cu managerii de spitale, cu premierul Ludovic Orban, și cu miniștrii Afacerilor Interne, Marcel Vela, Sănătății, Victor Costache, Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și Transporturilor, Lucian Bode, potrivit  Administrației Prezidențiale.

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 8 decese, în ultimele trei zile. Primul a fost anunțat duminică, 22 martie. Luni, 23 martie, s-a ajuns la un număr record de noi cazuri – 143, iar bilanțul îmbolnăvirilor a atins 576 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19.

Într-o declarație de presă, președintele Klaus Iohannis a avertizat luni că autoritățile vor lua măsuri și mai dure în cazul în care se vor dovedi necesare pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus. Acesta a arătat că măsurile restrictive care au fost adoptate până acum de autorități “au fost luate gradual, în funcție de etapa în care ne-am aflat din punctul de vedere al transmiterii virusului în comunitate”.

Luni, la o săptămână de la instituirea stării de urgență în România din cauza coronavirusului, au intrat în vigoare, de la ora 22.00, noile restricții de circulație în afara locuinței, iar Poliția a început controalele.