Izolarea continua. La fel și mâncarea bună

meniu_izolare

În condițiile noii ordonanțe aprobate, timpul petrecut în familie se prelungește.

Meniul propus pentru astăzi constă în:

Mic dejun: Omletă cu cremă de brânză

Un mic dejun simplu şi rapid. Preparaţi din două ouă o omletă, asezonată cu busuioc. Adăugaţi şi crema de brânză, după care o rulaţi precum o clătită. Împreună cu roşii şi mămăliguţă serviţi o mâncare săţioasă încă de la primele ore ale dimineţii.

mic dejun

Prânz: Ciorbă de vită cu mămăligă

Toate gospodinele au o reţetă marcă proprie pentru ciorbe. În cazul de faţă s-au folosit următoarele ingrediente: carne de vită, ardei, ceapă, roşii, morcov, ţelină, bulion, mărar, pătrunjel, paste şi lămâie pentru acrit.

cioba vacuta

Mod de preparare

  1. Carnea de vită tăiată cubuleţe se fierbe temeinic o oră.
  2. Taie legumele, după preferinţă, şi aruncă-le în oala de ciorbă.
  3. Când legumele sunt aproape gata, adaugă pastele şi zeama de lămâie.

Nu uita de sare! Fără ea, ciorba nu va mai fi un deliciu.

Cină: Legume la tigaie cu piept pe grătar

O cină rapidă, uşor de făcut şi cu puţine calorii.

legume la tigaie

Ingrediente

  • 5 ciuperci
  • 1 morcovi
  • 1 felie ardei
  • 1 ceapă verde
  • 1 felie ţelină
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri vin alb
  • sare
  • piper
  • mărar
  • piept de pui

Mod de preparare

  1. Pune uleiul la încins.
  2. Taie legumele după bunul plac, după care pune-le în tigaie.
  3. Adaugă sarea, vinul şi zeama de lămâie.
  4. Lasă-le pe foc până când se rumenesc.
  5. Între timp, pune pe grătar pieptul de pui asezonat cu sare şi piper.

Toate aceste preparate pot fi făcute şi de către persoanele cu regim fără gluten.

Poftă bună alături de familia voastră!

Sursa:http: bunatatifaragluten.ro