Medicii ieşeni şi-au făcut bagajele şi au plecat să-şi salveze colegii din Suceava! În curând, Spitalul Regional de Urgențe va fi redeschis cu forţe proaspete!

Medicii ieşeni au sărit în ajutorul cadrelor medicale din Suceava, pentru a redeschide Spitalul Regional de Urgenţă, după ce a fost declarat în carantină. Cadre medicale din Iaşi şi-au făcut de luni bagajele şi ca nişte luptători curajoşi, au pornit pe front, în salvarea bolnavilor din Suceava. Medicii ieşeni susţin că există în acest moment materiale de protecţie pentru cadrele medicale care vor lucra acolo.

”Din ziua de luni face eforturi pentru a găsi soluţii de redeschidere a unităţii de primire urgenţe de la Suceava care se afla în regiunea pe care o coordonez. Compartimentul primire urgente Rădăuţi care este a unui spital municipal este acum principalul punct care primeşte urgenţele din judeţul Suceava, inclusiv din municipiul Suceava. Am trimis acolo medici rezidenţi din medicina de urgenţă care să susţină activitatea încă de luni seara.

Pentru Suceava, de dimineaţă a plecat o echipă cu medici, asistenţi, infirmieră, ca să identifice modalitatea în care se poate lucra din nou în unitatea de primiri urgente a spitalului municipal Suceava. În colaborare cu Institutul pentru Situaţii de Urgenţă apoi în colaborare cu alte resurse medicale din judeţul Suceava. Este foarte greu să faci o echipă absolut nouă pentruurgenta din Suceava care să poată fi funcţională, dar acesta este efortul pe care încercam să-l dedicăm, populaţiei din judeţul Suceava, să venim în sprijinul colegilor de acolo, care deocamdată sunt fie în autoizolare, fie internaţi, fie aşteaptă rezultatele testărilor.

Sperăm că efortul nostru să dea roade şi în curând să vă anunţăm că am redeschis unitatea medicală.

Asta pentru că viaţa merge înainte, există în continuare persoane care fac infarctmiocardic acut, care fac decompensări ale bolilor cronice ape care le au şi care le pot opune viaţa în pericol. Traumatismele continuă să aibă nevoie de intervenţie de urgenţă. Cazurile complexe vor fi trimise către toate spitalele din Iaşi. În urgenţă vor intra doar pacienţi fără suspiciune de infecţie cu covid, urmând ca aceştia să fie gestionaţi de Spitalul Regional din Suceava. Noi încercăm să facem anunţul redeschiderii Spitalului din Suceava, în cursul zilei de azi. Depinde şi de resursele locale”, a specificat prof. dr. Diana Cinpoesu, şefa UPU SMURD IAŞI.

sursa: bzi.ro

sau Donează aici