Model actualizat de declaraţie pe propria răspundere


Autoritățile române au emis un model actualizat de declarație pe propria răspundere. Acest model a fost simplificat și poate fi descărcat online.

Modelul este în format PDF și necesită ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

DESCARCĂ AICI MODELUL ACTUALIZAT DE DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Grupul de Comunicare Strategică mai precizează că documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție”, mai spun autoritățile.

Menționăm că am preluat acest document din surse oficiale, de pe site-ul stirioficiale.ro, lansat de Guvern în contextul răspândirii coronavirusului în România.

”Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, adeverința de angajator poate fi descărcată AICI.

 

sau Donează aici