Pastorul Bisericii Baptiste din Ipotești, Viorel Candrianu a fost înmormântat. A fost trimis acasă în așteptarea rezultatului testului deși se simțea rău

Pastorul Bisericii Betel din Ipotești, Viorel Candrianu a fost înmormântat. Numărul celor care au ținut să îl petreacă pe ultimul drum spre Ceruri a fost potrivit Ordonanței Militare, limitat la 8.

Dureros este că acesta s-a dus la spital pentru că acolo  știa că poate fi salvat. A făcut testul pentru COVID-19 pe 24 martie  să aștepte rezultatul  și trimis acasă.  Viorel Candreanu era pastor la Biserica Baptistă din Ipotești. A ajuns la Spitalul de Boli Infecționase marți, 24 martie, pentru că avea febră, îi era rău și se simțea obosi A murit a doua zi.

Un membru al Bisericii Baptiste  PetricăMoisiuc a relatat, pe blogul său personal, o discuție telefonică pe care a avut cu Candreanu, chiar în ziua în care pastorul a ajuns pentru prima dată la spital.

Am sunat imediat pe fratele Viorel Candreanu…

Mi-a raspuns… Avea  o voce slabita, de om in suferinta…

Sunt la Spitalul de boli infectioase Suceava. Vreau sa fac testul la Covid 19, nu este nici un test disponibil in spital. Ma simt foarte rau.. 

Am schimbat repede cateva propozitii scurte…

RUGATI-VA PENTRU MINE… – mi-a spus..

-Imi permiteti sa pun acest apel si pe blogul meu?- l-am intrebat…

-DA, TE ROG SA-L PUI…

-Multa sanatate si Domnul sa va binecuvanteze… – au fost cuvintele cu care am incheiat convorbirea noastra.

Deși se simțea rău și avea febră a fost trimis acasă. Iată ce destăinuite una dintre fiice lui Petrică Moisuc:

-Marti – 24 martie 2020 – ora 18:50 – 

Am vorbit la telefon cu EUNICE , fiica fratelui Viorel.. Voi parafraza convorbirea…

– „… In timp ce tata era cu rezultatul la raza in mana, la spital au sosit 100 teste Covid 19… Am reusit si i-am facut testul, acum asteptam probabil 2 sau 3 zile sa vina rezultatul. Tata este acasa, sub tratament, are febra, se simte rau, este obosit… MULTUMIM LA TOTI cei care va rugati pentru tata, continuati sa va rugati …. „scria Petrică Moisiuc pe pagina https://petricamoisuc.wordpress.com/

Dar starea lui Viorel Candreanu s-a înrăutățit, așa încât miercuri dimineață a fost adus din nou, de urgență, la Spitalul Județean Suceava.

– Miercuri 25 martie – ora 9:18 – 

„APEL LA RUGACIUNE! era mesajul 
Va indemn sa va rugati pentru familia Candreanu. Fr.Viorel s-a simtit rau toata noaptea, a fost dus acum dimineata cu ambulanta la spital, urmeaza sa fie dusa si sora Geta ptca incepe sa ii fie si ei rau!
Sa strigam la Domnul sa se indure de ei si sa le dea sanatate…

Semnat: Marcel Lungu

Suceavaevanghelică wordpress.com

Aseară – 25 martie – am convenit cu pastorul Marcel Lungu să-l avem în direct la RVE Suceava pentru a ne spune despre starea pastorului Viorel Candrianu. Se știa că este mai bine. Azi -26 martie – eram la matinal cu Florin Milici, colegul meu, și l-am apelat la ora stabilită pe pastorul Marcel Lungu. Ne-a cerut să-l mai lăsăm puțin să se adune. Nu am înțeles despre ce este vorba, aveam să realizăm doar peste câteva momente că pastorul Viorel Candrianu este deja plecat dintre noi. Este într-adevăr mai bine însă total diferit de ceea ce noi ne așteptam.  Pastorul Marcel Lungu anunța ceea ce este încă foarte greu de crezut.

sursa foto: suceavaevanghelică wordpress.com

 

sau Donează aici