Departamentul de Urgență de la Spitalul Județean din Suceava redeschis după decontaminare

Departamentul de Urgență din Suceava redeschis după decontaminare. Anunțul a fost făcut astăzi, de  Carmen  Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMUR Iași,coordonator și pentru Suceava.La Spitalul Județean de Urgență au ajuns medici,asistente,infirmiere și voluntari din unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Sf Spiridon din Iași pentru a asigura funcționalitatea medicală.

,

,Departamentul de Urgență din Suceava-redeschis pe viață după decontaminare în timpul crizei coronavirusului. Super echipa de la  UPU-SMURD Iași și din Suceava.Mulțumesc! ,, spune Carmen  Diana Cimpoeșu.

 

Diana Cimpoesu, medic sef UPU -SMURD Iasi: „Din ziua de luni facem eforturi pentru a gasi solutii de redeschidere a UPU Suceava care se afla in regiunea pe care o coordonez. Compartimentul de Primiri Urgente Radauti este acum principalul punct care primeste urgentele din Suceava. Am trimis acolo medici rezidenti de medicina de urgenta care sa sustina activitatea inca de luni seara. Din Urgenta au plecat oamenii care sa asigure o tura, deci 3 medici, 2 asistenti si un infirmier, urmand sa colaboreze cu personalul de acolo. Iasul sustine dar nu poate inlocui in totalitate un judet mare si complex asa cum este judetul Suceava”.

După ce UPU devine  funcționala, spitalul va trata doar pacienții internați și diagnosticați cu noul coronavirus.

„Traumatismele continua sa aiba nevoie de interventie de urgenta, pacientii dupa evaluarea in urgenta vor fi trimisi pentru spitalizare in primul rand la spitale municipal si orasenesti din judetul Suceava, cazurile complexe catre Iasi, catre toate spitalele din Iasi in functie de profilul fiecarui spital. In urgenta vor intra sigur doar pacienti fara suspiciune de COVID, urmand ca acestia sa fie gestionati de Spitalul Judetean din Suceva in special prin sectile de profil, dar intreg spitalul va gestiona situatia acestor pacienti cu suspiciune si cu infectie confirmata cu COVID”, a completat Diana Cimpoesu.

Managerul Spitalului Județean Suceava,Vasile Râmbu a fost înclouit cu dr Florin Filip, de catre Ministerul Sănătății. Același lucru s a întâmplat și la conducerea Direcției  de Sanătate Publică Suceava, Silvia Boliacu care a fost demisă. Ambii au fost schimbați din funcție din cauza neregulilor gasite in cele doua instituții și a modului deficitar in care a fost gestionată infectia cu noul coronavirus in randul personalului medical și al pacienților.

Echipa :

Doamnei prof.univ.dr. Diana Carmen Cimpoeșu- șef UPU SMURD pentru că alături de echipa sa și medicii suceveni a făcut posibilă redeschiderea UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava

Domnului conf. dr. Lucian INDREI- director executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, în calitate de coordonator pentru gestionarea COVID 19 pentru regiunea Moldova

Domnului dr. Lucian EVA- manager al Spitalului de Neurochirurgie din Iași,

Doamnei prof.univ. dr. Doina Azoicăi- șef de catedră ATI- președinte al senatului Universității de Medicină și Farmacie Iași

 

Dr. Ovidiu Popa-Iași

Dr. Merticaru Tudor- Iași

Dr. Hugianu Leonard- SMURD Iași

Dr. Popescu Cristina- SMURD Iași

Asistent Medical Vasileana Pavelescu- Iași

Asistent Medical Corina Siminiuc- Iași

Asistent Medical Andrei Balint- Iași

Asistent Medical Lavinia Grigore- Iași

Asistent Medical Gabriela Bejan- Tg. Frumos

Asistent Medical Anișoara Turineac- Fălticeni
Asistent Medical Elena Pavăl- Fălticeni

Asistent Medical Mariana Brânzei- Suceava

Asistent Medical Mariana Brânzei- Suceava

Asistent Medical Mariana Corina Istrate- Suceava

Asistent Medical Ecaterina Ailenei- Suceava

Asistent Medical Lăcrămioara Nistor- Suceava

Asistent Medical Maria Horlațam – Suceava

Infirmier Elena Irod- Iași

Infirmier Rodica Dulgheru- Fălticeni

Paramedic  plt. maj. Monoranu Ciprian

Marilena Cocîrlă – Voluntar ISU Suceava

Paul Marinescu- Voluntar ISU Suceava

Otilia Hrițcu– Voluntar ISU Suceava

Simona Rădășanu- Voluntar

Adriana Cușnir- Voluntar

    

NOTĂ: Alege să susții o presă liberă și independentă!CLICK pe una din reclame!

sau Donează aici