S-a schimbat modelul pentru declarația pe propria răspundere. Trebuie să o semnezi olograf dacă vrei să ieși din casă

Grupul de comunicare strategică a anunțat, joi, că a fost schimbată declarația pe propria răspundere, astfel că românii trebuie să completeze acum noi formulare dacă trebuie să iasă din case.

Declarația pe propria răspundere s-a schimbat

Autoritățile române anunță că s-a schimbat declarația pe propria răspundere ce trebuie completată atunci când părăsim domiciliul. În plus, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

“Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție”, transmite grupul de comunicare strategică din cadrul MAI.

Printre modificări, autoritățile au strecurat și o metodă ce poate fi caracterizată ca fiind inutilă și anume cea de a putea prezenta cererea în format electronic, însă semnată olograf, adică de mână.

“În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator)”, anunță reprezentanții MAI.

 

 

Modelul este în format PDF și necesită ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

DESCARCĂ AICI MODELUL ACTUALIZAT DE DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Grupul de Comunicare Strategică mai precizează că documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

sau Donează aici