Flutur de la etajul 4 în timp ce se tratează de coronavirus: Argumente pentru ca Spitalul Județean să nu fie transformat în spital COVID-19

 Președintele Consiliului Județean Suceava , Gheorghe Flutur  a trimis astăzi, un comunicat de presă în care aduce argumente că spitalul județean Suceava nu ar trebui să fie transformat în spital COVID-19.
 Curios este că în timp ce domnul  Flutur se tratează la Spitalul Județean de coronavirus după ce a fost testat pozitiv, cei care ar putea fi infectați cu coronavirus  unde să se trateze??? Care spital îl are pregătit Suceava pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID-19.
Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu mai are locuri  pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Ar trebui să nu se mai joace nimeni cu vorbele și caute argumente  pentru că situația nu e roză și județul Botoșani deja  este cu mult înaintea Sucevei în ce privește unitățile spitalicești pentru bolnavi de coronavirus. Maternitatea din Botoșani și Spitalul de Recuperare din Botoșani sunt   transformate în unitati  spitalicesti COVID.
Autoritățile județului trebuie să înțeleagă că nu mai este timp de-a joaca cu vorbele și alocările de fonduri. Acest virus a cuprins România și județul nostru este descoperit la capitolul pregătire.
Iată ce spune președintele CJ Suceava în timp ce se află sub tratament la Spitalul Județean Suceava. Și nu numai domnia sa ci și alti angajați ai Consiliului Județean, testați pozitiv.
,,ARGUMENTE PENTRU CA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SUCEAVA SĂ NU FIE TRANSFORMAT ÎN SPITAL COVID-19 ÎN ATENȚIA CELOR CARE DECID ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ
1. Spitalul vechi – cu pavilioanele de boli infecțioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative dețin în total 218 paturi și au un ATI propriu – să fie destinat în această perioadă bolnavilor de COVID-19. 2. Spitalul nou să fie menținut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi. Argumente: – Județul Suceava, cu o populație de peste 750.000 de locuitori are nevoie de acest spital ca de aer pentru intervenții unice care pot fi făcute doar aici: maternitate grad 3, radiologie intervențională, cardiologie intervențională, imagistică deosebit de performantă, piciorul diabetic, neurologie, recentul laborator de medicină nucleară cu dotări de ultimă generație, oncologie, recentul ambulatoriu, urologie, gastroenterologie, UPU cu intrarea integrala în funcțiune, inclusiv CT și radiologie. Sunt secții care nu se mai găsesc la acest nivel în alte spitale din județul Suceava. Sunt argumente de care trebuie să se țină cont pentru celelalte categorii de bolnavi. Nu trebuie blocate aceste secții.
În legătură cu situația actuală socotesc și am cerut Prefectului de Suceava aducerea de containere pentru a crea un triaj epidemiologic în afara pavilioanele existente, iar dacă, Doamne Ferește, va crește numărul de bolnavi COVID-19, să se aibă în vedere și alte spitale din județ, la care Ministerul Sănătății să aloce fonduri de care e nevoie. Pentru Spitalul din Fălticeni, cu 400 de paturi, recent terminat, am cerut de urgență 15 milioane de lei pentru dotare. Este o perioadă foarte grea pentru noi toți – pentru suceveni și pentru toată lumea. Ne trebuie rațiune, înțelepciune, solidaritate și acțiune rapidă. Îmi exprim speranța că toți cei care trebuie să decidă, vor ține cont de argumentele mele. Și un mesaj pentru întregul corp medical din județul Suceava: Celor care sunt bolnavi, le doresc însănătoșire grabnică, iar celorlalți le adresez rugămintea de a face în continuare toate eforturile pentru sănătatea și viața compatrioților noștri.
Preşedinte CJ Suceava
Gheorghe Flutur,,
Domnule președinte Gheorghe Flutur, în comunicat ar fi trebuit să ne informați  că unitatea spitalicească este pregătită să preia toate cazurile, că acele cadre medicale și voluntarii au echipamente de protecție, că pacienții nu mai au de ce se plânge   și poate ar fi cazul să nu vă mai jucați în astfel de situații de criză cu vorbe!
Că oamenii au dreptul să fie salvați nu numai dvr. și o parte din suceveni sau români. Că fiecare are dreptul să fie tratat în cazul unei infecții cu coronavirus .
Că acest prefect numit de dvr. este incompetent în această funcție, că trebuie să ai și o minte sclipitoare în astfel de situații nu numai să iei salariul.
Mai vedeti  domnule președinte ce măsuri au luat județele vecine și cum se pregătesc pentru această pandemie.  Poate ați uitat că președintele României  Klaus Iohannis spune clar că situația pentru România nu va fi ușoară. Poate nu vă vine să credeți ce spune noul ministru al Sănătății,Nelu Tătaru care a fost  zilele trecute la Suceava și s-a cam îngrozit ce a găsit?  Poate nu ați auzit bine dramele asistentelor medicale și ale pacientilor din Spitalul Județean sau din țară…
Poate  ar fi trebuit să numiți un alt  medic director medical și să nu tot rotiți aceleași cadre medicale. Și poate  multe se vor schimba dacă ați gândi pentru o situație de urgență așa cum situația o impune. 

sau Donează aici