Poliția Română, precizări despre ordonanța militară: Un cetățean din București poate merge în Vaslui pentru a-și îngriji părinți

Ordonanţa militară nr. 3 transmite că cetăţenii se pot deplasa pentru asigurarea asistenței pentru persoane în vârstă, vulnerabile sau pentru însoțirea copiilor.

Care este distanţa maximă pentru care ne este permisă această deplasare? Un locuitor din Bucureşti ar putea să meargă, de pildă, să le ducă medicamente şi alimente părinţilor lui domiciliaţi în judeţul Vaslui?

Răspunsul Poliţiei Române: Actul normativ menționat mai sus nu impune o limită de distanță. Referitor la întrebarea dumneavoastră punctuală, da, un cetățean din București poate merge în Vaslui pentru a-și îngriji părinții.

Ce înseamnă „deplasare scurtă, lângă domiciliu”?

Răspunsul Poliţiei Române: Activitățile fizice, sportive trebuie realizate în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc. De asemenea, reamintim că sunt interzise activitățile fizice colective.