Restricții la frontiere în Europa: Ultimele schimbări

Vremea călătoriilor fără frontiere între multe țări europene a cam trecut din cauza răspândirii mortalului virus COVID19. Unele țări sunt complet închise.

Aceasta este o listă a restricțiilor de călătorie instituite în prezent de guvernele din Europa. Țările europene sunt listate în ordine alfabetică. Informațiile au fost cercetate pe 27 martie 2020 și sunt fără garanție. Modificările pot apărea oricând, iar călătorii ar trebui să contacteze consulatele, ambasadele sau autoritățile de imigrare corespunzătoare înainte de a călători.

Albania

Guvernul Albaniei a decis să oprească transportul de pasageri din toate țările vecine, inclusiv zborurile către Italia.

Pe 16 martie, autoritățile au suspendat, de asemenea, toate zborurile către Marea Britanie până la o notificare suplimentară, a declarat ministerul de infrastructură al țării.

Pe 22 martie, Albania a suspendat toate zborurile comerciale către și dinspre țară, permițând doar transportatorului de pavilion Air Albania să zboare în Turcia și să opereze zboruri umanitare.

Andorra:

Frontierele sunt restricționate, iar oamenilor li s-a permis să plece numai din motive de sănătate, să transporte mărfuri sau pentru rezidenți în străinătate. Vânzarea tutunului și alcoolului către turiști a fost interzisă, iar cantitatea permisă să fie vândută resortisanților andorieni și rezidenților a fost restricționată

Austria

Călătorilor străini din afara spațiului Schengen li se interzice intrarea în Austria până la o notificare ulterioară.

Cetățenii UE și străinii care au dreptul să intre sunt obligați să efectueze o carantină de 14 zile auto-monitorizată imediat după intrarea în aer în țară.

Cu mici  excepții , o mare parte din granițele terestre ale țării cu Ungaria, Cehia, Germania, Elveția și Italia sunt blocate.

Bielorusia

În Belarus nu există restricții din acest moment datorită Coronavirusului.

Belgia

Belgia a decis să-și închidă frontierele pentru „călătorii ne-esențiale de intrare și ieșire” pentru a încetini răspândirea coronavirusului, a declarat  vineri ministrul de Interne, Pieter De Crem  .

Bosnia si Hertegovina

Marți, 10 martie, Bosnia a interzis accesul călătorilor din țările cele mai afectate de focarul de coronavirus, în timp ce regiunea sârbă a închis toate școlile și universitățile și a interzis evenimentele publice din 11 martie până la 30 martie pentru a ajuta la stoparea răspândirii infecției.

Bulgaria

Granița terestră a Turciei cu Bulgaria a fost închisă la intrarea și ieșirea pasagerilor, a declarat miercuri radiodifuzorul de stat TRT Haber.

Un reporter TRT a declarat că porțile sunt încă deschise pentru logistică.

Pe 15 martie, Ministerul Transporturilor din Bulgaria a declarat că va interzice zborurile primite din Italia și Spania începând cu miezul nopții (22:00 GMT) din 17 martie. Rosen Jeliazkov a mai spus că bulgarii care doreau să se întoarcă acasă din aceste țări vor avea 16 și 17 martie. să facă acest lucru și s-ar confrunta cu o carantină de 14 zile.

Croaţia

Trecerea frontierei Republicii Croația este restricționată temporar. Cetățenii și rezidenții croați vor avea voie să se întoarcă în Croația, ceea ce înseamnă că pot merge în țara în care lucrează și au reședința și trebuie să urmeze instrucțiunile și măsurile Institutului Croației de Sănătate Publică (HZJZ) la întoarcere. Aceste măsuri au intrat în vigoare la 19.03.2010 la 00:01 și sunt valabile 30 de zile.

Pe 12 martie, guvernul ceh a declarat stare de urgență timp de 30 de zile. Pub-urile și restaurantele vor fi închise între 20:00 și 6:00, în timp ce piscinele și alte facilități sportive, cluburi, galerii și biblioteci vor fi închise complet.

Cipru

Pe 13 martie, Nicos Anastasiades, președintele Republicii Cipru, a declarat că țara își va închide granițele timp de 15 zile pentru toți, cu excepția cipriotilor, europenilor care lucrează pe insulă și persoanelor cu permise speciale.

Măsura va intra în vigoare începând cu 15 martie, a spus el într-o adresă de stat.

Republica Cehă

Premierul ceh a declarat că, pe 12 martie, țara își va închide granițele călătorilor din Germania și Austria și va interzice intrarea străinilor din alte țări cu risc ridicat.

Cehilor li s-a interzis să călătorească în aceste țări și în și din alte țări considerate riscante, începând de sâmbătă (23:00 GMT vineri).

Lista completă include alți membri ai Uniunii Europene Italia, Suedia, Franța, Olanda, Belgia, Spania și Danemarca, precum și Marea Britanie, Elveția, Norvegia, China, Coreea de Sud și Iran. De asemenea, vehiculelor de transport public internațional cu mai mult de nouă locuri li se va interzice trecerea frontierelor.

Danemarca

Pe 13 martie, Danemarca a declarat că își va închide temporar granițele pentru cetățeni.

„Toți turiștii, toți călătorii, toate vacanțele și toți străinii care nu pot dovedi un scop credibil de a intra în Danemarca, li se va refuza intrarea la frontiera daneză”, a declarat premierul Mette Frederiksen. Închiderea nu s-ar aplica transportului de mărfuri, inclusiv alimente, medicamente și livrări industriale.

Estonia

La 13 martie, guvernul eston a declarat starea de urgență până la 1 mai. Toate adunările publice au fost interzise, ​​inclusiv evenimente sportive și culturale; școlile și universitățile au fost închise; controlul la frontieră a fost restabilit cu verificări de sănătate la fiecare punct de trecere și intrare. Vânzarea biletelor de pasageri pentru vasele de croazieră Tallinn-Stockholm a fost oprită

Monumentul Baer din Tartu cu semnul de avertizare COVID-19: „Păstrați distanța sau mergeți acasă!”

Alte restricții au fost stabilite de guvern:

  • Pentru a stabili controale complete la frontieră începând cu 17 martie, numai următoarele persoane au permis să intre în țară: cetățenii Estoniei, rezidenții permanenți, rudele lor și lucrătorii de transport care efectuează transport de marfă.
  • Începând cu 14 martie, insulele vestice ale Estoniei Hiiumaa, Saaremaa, Muhu, Vormsi, Kihnu și Ruhnu au fost închise tuturor, cu excepția rezidenților.
  • Interzicerile de exploatare au fost extinse la unitățile de agrement și de agrement, comandând săli de sport și cluburi, săli de sport, piscine, centre acvatice, saune, grădini de zi și săli de joacă pentru copii să fie închise imediat. [32]

La 23 martie, Tallinn a decis închiderea locurilor de joacă publice și a terenurilor sportive

La 24 martie, comitetul de urgență guvernamental a decis ca distanța de cel puțin 2 metri între oameni să fie păstrată în locuri publice și să se adune până la două persoane în spațiul public.

Compania de transport maritim estonian Tallink a decis să își suspende serviciul de feribot pe ruta Tallinn-Stockholm începând cu 15 martie. Compania aeriană letonă AirBaltic a suspendat toate zborurile începând cu 17 martie, inclusiv cele de la Aeroportul Tallinn.

Finlanda

Pe 17 martie, ministrul de interne, Maria Ohisalo, a declarat că Finlanda va începe să restricționeze puternic traficul peste granițele sale pe 19 martie.

Franța și Monaco

Președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat pe 16 martie că granițele Franței vor fi închise începând cu 17 martie.

Liderul francez a adăugat, totuși, că cetățenii țării vor avea voie să se întoarcă acasă.

Frontierele externe ale UE au fost, de asemenea, închise timp de 30 de zile din 17 martie. Acest lucru nu se aplică cetățenilor americani plecați din Franța pentru a se întoarce în Statele Unite.

Zborurile din China, Hong Kong, Macao, Singapore, Coreea de Sud, Iran și regiunile afectate din Italia care sosesc pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris sunt întâmpinate de profesioniștii medicali pentru a răspunde la întrebări și pentru a avea grijă orice persoană care prezintă simptome.

Germania

Pe 15 martie, Germania a declarat că va introduce temporar controale de frontieră la frontierele sale cu Austria, Elveția, Franța, Luxemburg și Danemarca începând cu 16 martie.

Restricțiile de intrare au fost extinse pentru a include zboruri din Italia, Spania, Austria, Franța, Luxemburg, Danemarca și Elveția, a declarat Ministerul de Interne pe 18 martie. Noile restricții de intrare se aplică și transportului maritim din Danemarca, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Grecia

Grecia, pe 14 martie, a interzis toate zborurile care încă funcționau către și dinspre Italia până la 29 martie.

Pe 15 martie, acesta a spus că va interzice rutele rutiere și maritime, precum și zborurile către Albania și Macedonia de Nord și va interzice zborurile către și dinspre Spania pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Doar mărfurile și cetățenii care locuiesc în Grecia vor avea voie să se deplaseze în și din Albania și Macedonia de Nord, au spus autoritățile.

Atena a extins, de asemenea, restricțiile de călătorie în Italia, spunând că interzicea rutele navelor de pasageri către și dinspre țara vecină, în timp ce navelor de croazieră nu li se va permite să se orifice în porturile grecești. Grecia a spus că va pune pe cei care sosesc din străinătate în carantină timp de două săptămâni.

Granițele terestre ale Turciei cu Grecia au fost închise la intrarea și ieșirea pasagerilor, ca măsură împotriva focarului de coronavirus, a declarat miercuri radiotelevisorul de stat TRT Haber.

Un reporter TRT a declarat că porțile sunt încă deschise pentru logistică.

Pe 23 martie, Grecia a suspendat zborurile din Marea Britanie și Turcia pentru a reduce răspândirea coronavirusului, deoarece blocarea a intrat în vigoare în țară.

Ungaria

Străinii nu au voie să intre în Ungaria începând cu miezul nopții 17 martie. Autoritățile au închis granițele ungariei pentru traficul de pasageri

De la 00:00 la 17 martie, numai cetățenii maghiari vor avea voie să intre în țară. Restricția se referă la toate frontierele rutiere, feroviare, de apă și aer. Ministrul maghiar de externe a anunțat că Ungaria și România își vor redeschide frontiera comună navetistilor. Ministrul Szijjártó a declarat că el și omologul său român au fost de acord că politica se va aplica maghiarilor și românilor care locuiesc pe o rază de 30 km de graniță.

Islanda

Rezidenții islandezilor  li se recomandă să nu călătorească în străinătate . Locuitorii islandei care călătoresc în prezent în străinătate sunt îndemnați să ia în considerare întoarcerea în Islanda mai devreme decât a fost planificat.

Această decizie este luată în funcție de disponibilitatea limitată a zborurilor și a măsurilor luate de alte state, inclusiv închiderea frontierelor și cerințele de carantină, care pot afecta islandezii peste hotare.

Ministerul Afacerilor Externe încurajează toți cetățenii islandezi să călătorească în străinătate pentru a se înregistra la secțiunea consulară –  www.utn.is/covid19.

Rezidenții islandezi în străinătate, indiferent de muncă, de studiu sau de călătorie, sunt sfătuiți să-și verifice asigurarea de sănătate și accesul la îngrijiri de sănătate.

Toți cetățenii islandezi care se întorc în Islanda din străinătate trebuie să urmeze carantină de 14 zile și același lucru este valabil pentru toți rezidenții Islandei.

Islanda a urmat orientările europene pentru a închide frontierele de intrare pentru călătorii din afara UE.

Irlanda

Autoritățile irlandeze de sănătate impun oricui care vine în Irlanda, în afară de Irlanda de Nord, să-și restricționeze mișcările la sosire timp de 14 zile. Consultați pagina de  consultanță a serviciului de sănătate irlandez COVID-19  pentru informații complete despre aceste cerințe. Aceasta include rezidenții irlandezi. Există derogări pentru furnizorii de servicii esențiale ale lanțului de aprovizionare, cum ar fi transportatorii, piloții și personalul maritim.

Italia, San Marino și Sfântul Scaun

În Italia, oficialii guvernamentali au plasat țara 60 de milioane de oameni în închisoare pe 10 martie, în încercarea de a opri răspândirea virusului. Restricțiile vor dura până pe 3 aprilie.

Persoanele care zboară în Italia sunt supuse screeningului de temperatură pe aeroporturile majore din Italia, iar țara a suspendat zborurile din China și Taiwan.

Italia a interzis, de asemenea, călătoriile interne și a închis o serie de industrii pe 23 martie, printr-o apăsare în ultimul șanț împotriva răspândirii unui coronavirus.

Letonia

L atvia va intra într-un blocaj național efectiv marți, 17 martie, când își va închide granițele internaționale la tot traficul de pasageri organizat pe uscat, pe mare și în aer, în urma unor măsuri anti-coronavirus anunțate pe 14 martie.

Liechtenstein

Frontiera dintre Liechtenstein și Elveția rămâne deschisă, în timp ce restricțiile de frontieră sunt în vigoare pentru Austria, pe baza reglementărilor elvețiene.

Lituania

Lituania și Polonia vor deschide a doua trecere a frontierei, a informat premierul lituan Saulius Skvernelis.
Cozile lungi de camioane de pe frontiera lituano-poloneză au dispărut, iar cozile de la granița cu Belarus continuă să scadă, a spus un purtător de cuvânt al Serviciului de pază de frontieră lituanian, aproximativ 20 de camioane au așteptat să treacă din Lituania în Belarus la punctul de control Medininkai vineri dimineață, în scădere de la peste 500 în urmă cu trei zile și aproximativ 300 joi, potrivit purtătorului de cuvânt.

Luxemburg

Franța urmează să pună în aplicare măsuri mai puternice datorită faptului că oamenii nu respectă restricțiile actuale.
Din 17 martie granițele germane cu Luxemburg sunt închise. Guvernul de aici nu a fost cunoscut și nepregătit cu privire la acest aspect, deoarece a fost informat doar atunci când măsura era deja în vigoare.

Muncitorii transfrontalieri  trebuie să completeze un formular, în care să-și indice locul de muncă și casa. Acest formular este  obligatoriu  începând de marți

Deși Franța nu a pus în aplicare această măsură, totuși, poate urmări acest lucru. Cei care nu aderă la această măsură vor fi amendați.

Malta

Guvernul cipriot a anunțat că numai cetățenii săi, împreună cu alți europeni care lucrează pe insulă și persoane cu permise speciale vor fi permise în țară pentru o perioadă de 15 zile începând cu 15 martie.

Moldova

Moldova și-a închis temporar granițele și a suspendat toate zborurile internaționale începând cu 17 martie.

Olanda

Guvernul olandez a anunțat că restricțiile de intrare vor fi consolidate pentru cetățenii non-UE care doresc să călătorească în Olanda începând cu 19 martie.

Restricțiile de călătorie nu se aplică cetățenilor UE (inclusiv cetățenilor Regatului Unit) și membrilor familiei lor, precum și cetățenilor din Norvegia, Islanda, Elveția, Lichtenstein și membrii familiei lor.

Verificați  aici  pentru mai multe detalii despre excepții.

Macedonia de Nord

Începând cu 17 martie, Guvernul a adoptat o decizie de modificare a deciziei privind măsurile de prevenire a introducerii și răspândirii Coronavirusului prin închiderea tuturor trecerilor de frontieră terestră din Republica Macedonia de Nord pentru trecerea pasagerilor și a vehiculelor, cu excepția Tabanovce, Deve Bair, Trecerile de frontieră Kafasan, Bogorodica și Blace. La trecerile de frontieră închise pentru pasageri și vehicule, sunt permise numai trecerile de marfă.

Norvegia

Pe 14 martie, Norvegia a spus că își va închide porturile și aeroporturile din 16 martie, deși se vor face derogări atât pentru norvegienii care se întorc din străinătate, cât și pentru mărfuri.

De asemenea, țara a spus că va implementa controale extinse asupra punctelor sale de intrare în țară, dar nu își va închide 1.630 km (1.000 de mile) de graniță cu Suedia vecină.

Polonia

Pe 13 martie, Polonia a declarat că va interzice străinilor să intre în țară începând cu 15 martie și să impună o carantină de 14 zile cetățenilor săi care se întorc acasă. Cei care aveau permis de ședere în Polonia ar fi de asemenea autorizați să intre, a declarat premierul Mateusz Morawiecki.

Niciun zbor internațional sau trenuri de intrare nu ar fi permise începând cu 15 martie, cu excepția unor zboruri charter care îi readuc pe polonezi din vacanțe.

Portugalia

Zborurile din afara UE sunt suspendate, cu excepția Regatului Unit, SUA, Canada, Venezuela, Africa de Sud și țările care vorbesc portugheză.

Primul ministru portughez, Antonio Costa, a spus că restricțiile de călătorie pe frontiera terestră cu Spania ar trebui să garanteze continuarea liberei circulații a mărfurilor și să protejeze drepturile lucrătorilor, dar că „trebuie să existe o restricție (în călătorie) în scopuri de turism sau de agrement” .

România

Guvernul României a interzis majoritatea străinilor să intre în țară pe 21 martie și a înăspri restricțiile privind circulația în interiorul țării.

“Cetățenilor străini și apatrizilor li se interzice intrarea în România prin toate punctele de frontieră”, a declarat ministrul de interne, Marcel Vela, în timpul unei adrese naționale.

Ar fi permis excepții pentru cei care tranzitează România, folosind coridoarele, să fie convenite cu statele vecine, a adăugat el.

Rusia

Guvernul rus a dispus autorității aviației civile să suspende toate zborurile regulate și charter către și dinspre Rusia din 27 martie.

Pe 14 martie, guvernul rus a declarat că închide granița terestră a țării cu Polonia și Norvegia pentru străini.

Cetățenii din Belarusul și delegațiile oficiale au fost scutiți.

Serbia

La trecerea la frontiera Batrovci cu Croația, o Uniune Europeană și un membru NATO, un transportator sârb de personal blindat și soldați, care purta măști chirurgicale, mănuși și ochelari de protecție, au stat lângă o lungă linie de sârbi care se deplasau acasă. Frontierele păreau a fi închise, cu excepția revenirii cetățenilor sârbi.

Slovacia

Slovacia a interzis circulația internațională a pasagerilor pe 12 martie, dar granița a rămas deschisă pentru marfă.

La 27 martie, Slovacia a anunțat că va încheia trecerile de frontieră cu Polonia, Cehia, Ungaria și Austria pentru tranzitul camioanelor de peste 7,5 tone care livrează mărfuri neesențiale.

Slovenia

Slovenia, pe 11 martie, a declarat că închide unele treceri de frontieră cu Italia și a început să facă controale de sănătate la cei care rămân deschiși. De asemenea, a fost anulat transportul cu trenul de călători între cele două țări.

Spania

Spania va restricționa intrarea pentru majoritatea străinilor în aer și în porturile maritime pentru următoarele 30 de zile, pentru a ajuta la stoparea epidemiei de coronavirus, a declarat Ministerul de Interne pe 22 martie. Interdicția – începând cu miezul nopții – vine la câteva zile după ce Spania a impus restricții la frontierele sale terestre cu Franța și Portugalia, după ce liderii Uniunii Europene au convenit să închidă frontierele externe ale blocului timp de 30 de zile.

Cetățenii spanioli, străinii care locuiesc în Spania, șuruburile aeriene, lucrătorii de sănătate și personalul medical și diplomații vor avea voie să călătorească normal, a declarat ministerul în declarația sa.

Pe 16 martie, guvernul spaniol a anunțat închiderea granițelor sale terestre, permițând intrarea în țară numai cetățenilor, rezidenților și a altor persoane cu circumstanțe speciale.

Zborurile directe din Italia către Spania au fost interzise până pe 25 martie.

Suedia

Guvernul a oprit temporar călătoriile neesențiale în Suedia din țări din afara SEE și Elveția. Decizia a  intrat în vigoare la data de 19 martie și se va aplica inițial pentru 30 de zile.

Elveţia

Pe 25 martie, guvernul elvețian a  extins restricțiile de intrare  la toate statele Schengen și non-Schengen.

Doar cetățenii elvețieni și Liechtenstein, rezidenții elvețieni, cei care intră în țară din motive profesionale (de exemplu, cei care lucrează aici și au autorizația de a o dovedi) și cei care tranzitează, pot intra. Chiar și partenerii străini ai cetățenilor elvețieni, care nu au un drept de ședere în țară, vor fi renunțați.

Curcan

Granițele terestre ale Turciei cu Grecia și Bulgaria au fost închise la intrarea și ieșirea pasagerilor, ca măsură împotriva focarului de coronavirus, a declarat miercuri radiodifuzorul de stat TRT Haber.

Un reporter TRT a declarat că porțile sunt încă deschise pentru logistică.

Guvernul suspendă zborurile către și din mai multe țări, inclusiv Germania, Franța, Spania, Norvegia, Danemarca, Austria, Suedia, Belgia, Olanda, Italia, China, Coreea de Sud, Iran și Irak.

Guvernul s-a extins în continuare la 21 martie, suspendările sale de zbor către alte 46 de țări. Decizia a adus numărul total în 68 de țări cu care Turcia și-a oprit zborurile.

Interzicerea zborului include Angola, Austria, Azerbaidjan, Algeria, Bangladesh, Belgia, Camerun, Canada, Ciad, Cehia, China, Columbia, Djibouti, Danemarca, Republica Dominicană, Ecuador, Egipt, Guineea Ecuatorială, Finlanda, Franța, Germania, Guatemala, Georgia, Ungaria, India, Italia, Irak, Iran, Irlanda, Coasta de Fildeș, Iordania, Kazahstan, Kenya, Kosovo, Kuweit, Letonia, Liban, Muntenegru, Mongolia, Maroc, Moldova, Mauritania, Nepal, Niger, Norvegia, Olanda, Macedonia de Nord, Oman, Filipine, Panama, Peru, Polonia, Portugalia, Coreea de Sud, Slovenia, Sri Lanka, Sudan, Arabia Saudită, Spania, Suedia, Elveția, Republica Turcă a Ciprului de Nord, Taiwan, Tunisia, Uzbekistan, Arabia Unită Emiratele, Marea Britanie și Ucraina.

Ucraina

Ucraina a declarat, pe 13 martie, că cetățenilor străini li se va interzice intrarea în țară.

Regatul Unit

La 17 martie, guvernul a sfătuit cetățenii „împotriva tuturor călătoriilor neesențiale din întreaga lume”, inițial pentru o perioadă de 30 de zile. (eTN)

sau Donează aici