Se joacă cu sănătatea oamenilor. DSP Suceava își cere public scuze, dupa ce ce a compromis testele pentru coronavirus a aproape 100 de medici

După ce în presă au apărut dezvăluiri ale cadrelor medicale care spun că nu și-au primit încă rezultatele testelor făcute luni și că au fost rechemate pentru testare, DSP Suceava prin  Cătălina Zorescu a  considerat că trebuie să i se acorde clemență și că  ar trebui  ,, să ne acordați clemență,,. Poate ar fi cazul ca și la această instituție să fie angajat personal care are studii dar care nu a avut acces din cauza încrengăturii existente, a unor cadre medicale care au transformat instituția ca pe propria moșie.

Cătălina Zorescu,  medicul epidemiolog de la DSP Suceava, a spus pentru Libertatea că unele probe au fost compromise, da

că persoanele în cauză au fost contacte pentru a fi retestate. Nu a oferit detalii despre numărul respectiv de teste.  ”Într-adevăr, probele au fost compromise. Au fost două echipe care au recoltat. Echipele nu s-au sincronizat între ele, dar mi se pare un act de corectitudine din partea noastră că am anunțat persoanele, am reluat testarea”, a spus medicul.

“Sunt conștientă că este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat, dar vă rog să ne acordați clemență. Toate persoanele sunt retestate, toți cei care se prezintă și vor avea rezultatele”, a mai spus Zorescu.

“Ce ni s-a spus nouă, neoficial: probele au fost recoltate, nu s-au făcut fișele de însoțire a probei la început, ulterior când au fost completate s-a spus că probele nu mai pot fi folosite pentru că au trecut 48 de ore”, a declarat pentru Libertatea unul dintre medicii care au fost chemati la retestare.

 

sau Donează aici