CJ Iasi aloca bani pentru aparate PCR de diagnosticare a suspectilor de coronavirus

Consiliul Judetean Iași  va aloca bani pentru achizitionarea a două aparate de tip Real Time PCR pentru diagnosticarea pacienților suspecți de coronavirus. Acestea vor fi repartizate Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) și Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie.

„Nu vrem să riscăm să ni se îmbolnăvească personalul medical, și nici să transformăm spitalele în focare de COVID 19 mai ales că unitățile din subordinea CJ sunt regionale. Doar testând fiecare pacient precum și personalul vom putea să ne protejăm spitalele de ceea ce se întămplă în alte unități din țară”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

La Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” există deja câte un astfel de aparat.

Consilierii judeteni au votat astazi online si pentru alocarea a 289.140 de lei în vederea achiziției de medicamente, reactivi, echipamente și materiale sanitare, acestea urmând a fi distribuite Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” și Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”.