Ministrul Internelor: Sunt măsuri dure. E dureros momentul prin care trecem! Ce spune Ordonanța militară nr 4

Vești bune pentru pensionari. Bătrânii se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13

Persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13.

„Am clarificat cu privire la circulaţia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar în care pot rezolva și probleme de natură medicală – tratamente oncologice, dializă – deplasare care se poate face cu mijoace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare – acestea pe întreaga perioadă a zilei.

Am permis deplasarea în afara gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani, între 20 – 21 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie în acest caz de declaraţie”, a precizat ministrul Marcel Vela, duminică, la sediul MAI.

Tot în cazul persoanelor de peste 65 de ani au fost clarificate condiţiile în care pot fi sprjiniţi de către operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale aprobate anterior – produse sanitare, alimentare – astfel încât între 11 – 13 să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în spaţiile comerciale.

Cei care încalcă izolarea intră direct în carantină și plătesc cheltuielile

Marcel Vela a spus că românii pot plăti costurile carantinei.

„Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu, identificați și verificați ca atare, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină și vor suporta toate cheltuielile acestei carantinei”, a spus Vela. Potrivit ministrului, cei care nu respectă carantina vor intra încă 14 zile în carantină de când au încălcat carantina și vor suporta și ei toate cheltuielile.

Potrivit ministrului, cei care nu respectă carantina vor intra încă 14 zile în carantină de când au încălcat carantina și vor suporta și ei toate cheltuielile.

sau Donează aici