Spitalul Judeţean Focşani a amenajat peste 130 de paturi pentru tratarea bolnavilor infectactaţi cu COVID-19

Cum se pregătesc alte județene. La Suceava,  conducerea județului caută borcănele cu dezinfectanți invizibile. Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani a amenajat peste 130 de paturi în pavilionul de Boli Infecţioase pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu COVID-19, a informat, duminică, unitatea medicală.

‘În ultimele zile am lucrat la foc continuu împreună cu personalul de specialitate şi am pregătit întregul pavilion de Boli Infecţioase pentru bolnavii de COVID-19. Am asigurat amenajările, dezinfecţia şi circuitele pentru un număr de cel puţin 130 de paturi, destinate combaterii COVID-19’, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, Alina Cosma.

Potrivit sursei citate, toate celelalte secţii de profil din pavilionul Boli Infecţioase au fost relocate în Pavilionul Central. Internările de zi pentru pacienţii Compartimentelor de Oncologie şi Hematologie care au nevoie de continuarea tratamentului de chimioterapie se vor face la etajul trei al spitalului, iar Compartimentele Gastroenterologie, Diabet zaharat şi Reumatologie au fost relocate la etajul patru din Pavilionul Central, în cadrul Secţiei Interne.

Ambulatoriul de Diabet zaharat va funcţiona, începând de luni, în Ambulatoriul central al spitalului, prin telemedicină, iar activitatea bazei de tratament a fost momentan suspendată.

 

sau Donează aici