De ce în Germania mor mai puțini bolnavi decât în alte țări

Până pe 31 martie, Germania a raportat 68.180 de cazuri de COVID-19 și 682 de decese, o medie a mortalității de 0,8%, mult sub ceea ce se întâmplă în Spania și Italia. Virusologul german Christian Drosten (38 de ani), de la spitalul din Berlin, a explicat de ce se petrece acest fenomen.

”Unul dintre motivele pentru care sunt puține decese în comparație cu numărul de infectați este că noi facem multe testări. 500.000 pe săptămână”, a spus medicul, specializat în cercetarea virusurilor noi. În Germania, numărul de teste a crescut semnificativ în ultimele săptămâni, datorită rețelei mari de laboratoare existente.

Chiar și așa, doctorii din Germania consideră că ar trebui făcute de trei ori mai multe testări pentru a avea o idee și mai clară asupra numărului de persoane infectate cu COVID-19”Nu cred însă că vom putea să ridicăm capacitatea de testare”, avertizează Christian Drosten, care se teme că rata mortalității ar putea crește în următoarea perioadă.

Totuși, spre deosebire de alte țări de pe continent, Germania are avantajul că e dotată cu mai multe paturi de spital, ventilatoare și echipamente adecvate pentru criză. Practic, spitalele de aici sunt mai pregătite să trateze cazurile severe de terapie intensivă și problemele respiratorii.

În plus, în spitalele din Germania, pacienții care au coronavirus sunt separați de restul, chiar de la internare, pentru a evita propagarea infecției.

În același timp, în Germania nu s-a optat pentru carantină totală, ca în Italia sau Franța, dar au fost interzise întâlnirile între mai mult de două persoane. De asemenea, mișcarea încă este flexibilă: cetățenii pot merge la medic, la cumpărături, la muncă sau chiar să facă activități fizice care implică doar o persoană. 

sursa.digi24.ro

sau Donează aici [wpedon id=14382