Celula Comună de Criză USR PLUS din Suceava a solicitat Guvernului înființarea în regim de urgență a unui spital militar mobil în municipiului Suceava

Covid-19: Celula Comună de Criză USR PLUS din Suceava a solicitat Guvernului înființarea în regim de urgență a unui spital militar mobil în municipiului Suceava.

Ca urmare a situației de o gravitate fără precedent în care se află în aceste momente județul Suceava cu referire la combaterea epidemiei de coronavirus, Celula Comună de Criză USR PLUS din Suceava a trimis Guvernului României, prin deputatul USR Daniel Popescu, solicitarea de a înființa în regim de urgență a unui spital militar mobil, care să deservească zona carantinată din acest municipiu.

Situația de pe teren, care o depășește înpondere și în incidență pe cea raportată în oricare dintre celelalte județe ale țării, faceobligatorie și imperativă amenajarea unui astfel de spital, după modelul spitalului militar decampanie înființat la Constanța și al celui înființat la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni.

Conform datelor oficiale din acest moment, în județul Suceava s-au înregistrat peste 1215 decazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintr-un total 3.864 cazuri în toată țara.

Totodată, bilanțul morților de la Spitalul de Urgență Suceava este de 44 de persoane, în condițiile încare, la nivelul întregii țări, numărul de decese a ajuns la 151.

Daniel Popescu a transmis premierului României că situația disperată în care se găsesc familiile celor afectați direct obligă Guvernul la o reacție cât mai rapidă și la un comportamentproactiv din partea sa pentru a preîntâmpina situația extrem de gravă în care se aflămulte țări și regiuni ale Europei, cum este regiunea italiană Lombardia.

Parlamentarul a insistat asupra faptului că tocmai un răspuns întârziat din partea țărilor care se confruntăastăzi cu o incidență foarte crescută a cazurilor de îmbolnăviri a condus la o asemeneasituație. ,,Se impune, așadar, în opinia deputatului sucevean, o reacție guvernamentală extremde rapidă și consistentă la situația existentă în județul Suceava, care să includă amenajareaunui spital militar mobil pentru tratarea celor infectați, pe lângă măsuri sporite de depistare ainfectărilor și de izolare și carantinare a celor care au intrat în contact cu cei depistați poziti,, arata parlamentarul USR.

sursa :comunicat de presa Deputat USR Daniel Popescu

sau Donează aici

Distribuire articol