Deputatul Popescu despre infiintarea Celulei Comune de Criza: Obiectivele noastre comune ne îndeamnă la o abordare unitară

Conducerile județene ale USR și PLUS din Suceava au înființat Celula Comună de Criză a Alianței USR PLUS Suceava pentru a sprijini autoritățile în combaterea epidemiei de coronavirus.

În contextul situației alarmante în care se află în această perioadă județul Suceava în lupta cu epidemia de coronavirus, deputatul USR Daniel Popescu împreună cu formațiunile politice USR și PLUS de la nivelul acestui județ au decis înființarea Celulei Comune de Criză a Alianței USR PLUS Suceava (CCC-USRPLUS-SV), cu rolul de a coordona la nivel județeana ctivitatea celulelor de criză de la nivelul localităților sucevene, de a trasa direcții și acțiunicomune și de a activa pe lângă structurile autorităților care gestionează criza epidemică.

Pentru această structură, filialele județene ale USR și PLUS au delegat câte doireprezentanți din fiecare partid, pe lângă președinții de filiale județene. Astfel, din celula județeană comună de criză fac parte Daniel Popescu (deputat USR), Teodora Munteanu (președinte USR Suceava), Radu Adrian Rey (președinte PLUS Suceava), Lorena Buburuzan(vicepreședinte USR Suceava), Iulian Cimpoeșu (președinte USR Șcheia), Mihai Papuc(coordonator celula de criză PLUS Suceava) și Laura Bouriaud (coordonator comunicare PLUS Suceava).

Activitatea CCC-USR PLUS-SV va fi sprijinită constant și coordonată de cătredeputatul USR Daniel Popescu. „Acest demers vine dintr-o rațiune absolut firească în situația pe care o traversăm: avem nevoie să comunicăm cât mai eficient cu putință toate propunerile, solicitările, măsurile și acțiunile noastre comune către autoritățile de la nivel județean și central, dar și către publicul larg. În lipsa unei abordări unitare USR PLUS, suntem conștienți că demersurile noastre de sprijin s-ar putea pierde sau ar putea fi zădărnicite de însuși modul în care abordăm structuril epublice care gestionează criza epidemică și care, în aceste momente, este de presupus că sunt asaltate de tot felul de probleme. Obiectivele noastre comune ne îndeamnă la o abordare unitară”, a afirmat Daniel Popescu. De menționat este faptul că cele două conduceri județene ale USR și PLUS au agreat catoate demersurile, acțiunile și  propunerile referitoare la prevenirea și combaterea Covid-19 de lanivelul județului Suceava să se desfășoare în numele Alianței USR PLUS Suceava.

Acest lucru va oferi un plus de unitate și coordonare la nivelul acțiunilor Celulei Comune de Criză și va spori eficiența comunicării acesteia cu autoritățile, ceea ce este un element critic în aceste momente.

Ultimele săptămâni au pus întreaga țară și în mod special județul Suceava, în fața unorevenimente greu de anticipat cu puțin timp în urmă și care pun la încercare întreaga populație,mediul de afaceri și aparat administrativ.  Înțelegem misiunea dificilă și responsabilitatea pe careo au autoritățile pentru a gestiona situația de urgență instituită în județul Suceava, dar prioritare sunt și nevoile și sănătatea populației în această perioadă. Înțelegem că imperativele momentului sunt altruismul, solidaritatea, expertiza și acțiunea coordonată, iar filiala județeană PLUS Suceava a luat decizia, în consens cu decizia Biroului Național al PLUS, de suspendare,până la depășirea crizei, a oricărei acțiuni politice și de a se pune în întregime în sprijinul autorității publice și cetățenilor. Este nevoie de informații transparente, respectiv planuri și proceduri clare, iar acestea sunt condiții absolut necesare pentru asigurarea unui climat desiguranță. Oferim întregul nostru sprijin civic pentru a trece împreună, cu bine, de această provocare și considerăm că se impune o abordare și comunicare unitară din partea Alianței USR PLUS la nivelul județului Suceava”, a declarat Radu Adrian Rey, președintele PLUS Suceava.

Cu certitudine cuvinte ca unitate, solidaritate, implicare, spirit civic, nu trebuie sărămână doar la nivel declarativ în aceste momente, ci trebuie transpuse în fapte, cu atât maimult cu cât vorbim despre cea mai mare încercare prin care trecem cu toții din 1989 încoace. În mod special în județul Suceava, care se apropie vertiginos de un număr format din patru cifre,cel mai mare din țară, în privința persoanelor infectate cu coronavirus. Am intrat în politică, alături de colegii mei, punând cu toții pe primul loc protejarea intereselor cetățenilor, dezvoltareacomunităților locale în care trăim, ca principale scopuri ale acțiunilor noastre. Acum este cel maipotrivit moment să arătăm încă o dată că suntem acolo, alături de ei, dar și de autoritățile locale,ori de câte ori inițiativele lor sunt constructive” a declarat Iulian Cimpoeșu, președintele USR Scheia.

 

Distribuire articol