Dosar penal pentru un tanar care a prezentat o adeverinta falsa

Prim – procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 Într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, se efectuează cercetări, in rem, de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Poliția mun. Suceava – Biroul Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod penal și uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal.

În fapt, s-a reținut că, la data de 17.04.2020, în jurul orelor 10.20, în timp ce executau activități specifice în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, având în vedere și dispozițiile Ordonanței Militare nr. 6/30.03.2020, respectiv pe DN 17 din jud. Suceava, lucrătorii de poliție din cadrul Biroului Rutier au depistat o persoană de sex masculin care, pe fondul restricțiilor impuse de starea de urgență, a prezentat pentru control, o adeverință emisă de o societate comercială din mun. Suceava, pentru o perioadă nedeterminată, iar din verificările efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu figura ca angajat în cadrul societății respective.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

 

Distribuire articol