Război cu săbii între două clanuri de interlopi. Infractori violenți s-au întors în România. Clanurile din Baia Mare au rețele de prostituție și fac trafic cu țigări

Mai mulți tineri înarmați cu săbii au intrat într-un magazin Lidl din Baia Mare, în încercarea de a scăpa de clanul rival care-i urmărea.Zeci de mascați, jandarmi, polițiști și militari au ajuns în scurt timp la magazinul luat cu asalt.

Iniţial s-a crezut că este vorba despre un jaf, dar polițiștii au confirmat pentru Antena 3 că a fost vorba despre o bătaie între două clanuri de romi.O parte dintre aceştia, fugind de adversari, s-au refugiat în magazinul Lidl.

Mai mulţi clienţi ai magazinului au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au suferit atacuri de panică.O parte dintre persoanele implicate ar fi cunoscute pentru activităţi infracţionale.Potrivit surselor Antena 3, cele două clanuri din Baia Mare au rețele de prostituție și fac trafic cu țigări.

Sunt romi veniți recent din străinătate, în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit ultimelor informații, patru persoane au fost încătușate și duse la audieri.

De asemenea, forțele de ordine efectuează la această oră mai multe percheziții domiciliare în Baia Mare pentru identificarea și prinderea tuturor celor care au fost implicați în scandalul din Baia Mare.

Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș, a declarat  că în urma unui apel 112 care semnala un scandal între mai multe persoane echipajul de ordine și siguranță publică din cadrul poliției municipiului Baia Mare și luptători din cadrul serviciului pentru acțiuni speciale s-au deplasat de urgență în parcarea unui centru comercial de pe strada Grănicerilor din municipiu.

Ca urmare a intervenției polițiștilor starea conflictuală a fost aplanetă iar șase persoane implicate în scandal au fost imobilizate și conduse la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.

În continuare se desfășoară verificări pentru a se stabili toate împrejurările în care s-a comis fapta semnalată urmând a fi dispuse măsurile legale.

sursa antena3.ro

Distribuire articol