Firuta Bosancu, numita director la DSP doar pentru cateva momente. In stare de alerta, judetul din nou fara sef la DSP

Situatie de-a  dreptul penibila la o institutie publica din judetul Suceava. Firuta Bosancu, numita director la DSP  Suceava doar pentru cateva momente.  Acesta ocupa functia de director economic la Directia de Sanatate Publica Suceava, fiind sotia unui consilier judetean PSD.  In urma cu cateva zile, un alt director  interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul stomatolog Cătălin Graur, de la DSP Vrancea, nu s-a prezentat la.serviciu. El nu a fost de acord cu detasarea la Suceava.

Conducerea Ministerului Sănătății a emis  un ordin de numire a actualului director economic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, economista Firuța Bosancu, pe postul de director general interimar, pentru o perioadă determinată.

”Trebuia găsită o soluție pentru moment pentru a deboca situația. Sunt multe plăți care trebuie făcute către agenți economici din județ. Așteptăm în continuare ca Ministerul Sănătății să găsească o soluție pentru conducerea DSP, iar doamna Bosancu să revină pe postul de director economic”, explica  prefectul Alexandru Moldovan.

Faptul ca in institutii se incadrau doar persoane care nu erau de specialitate iar medicii tineri luau calea strainatatii face ca intr-o astfel de perioada institutiile sa nu aiba medici de specialitate. La DSP Suceava, Catalina Zorescu sustinuta atat de PNL si PSD ocupa la un moment dat si functia de conducere cat si cea de medic epidemiolog la Spitalul Judetean Suceava si Radauti.

Rămân director economic, îmi îndeplinesc toate atribuțiile, dar director executiv nu pot să fiu, nu pot să ocup o astfel de funcție, care ar trebui ocupată de un medic epidemiolog într-o perioadă de pandemie”, a arătat Firuța Bosancu presei locale.