Parlamentarii liberali atac vehement la colegii PSD. Liberalii au uitat cum s-au testat si au stat ascunsi acasa sau in hotel in Capitala

Parlamentarii liberali atac vehement la colegii PSD. Liberalii au uitat cum s-au testat si au stat ascunsi acasa sau in hotel in Capitala sau la domiciliu. De cateva zile, presa locala este asaltata de comunicate din partea deputaților și senatorilor PNL care arata cu degetul spre colegii social democrați din Parlament din judetul Suceava care s-ar fi testat pentru coronavirus la Spitalul Județean.

Problema este ca toti parlamentarii nu numai cei din judetul Suceava s-au testat pentru COVID-19 pentru ca asa le-a fost impus dupa ce au fost in sedinte  alaturi de senatorul  PNL Vergel Chițac care a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus.

Chițac , primul parlamentar cu COVID-19,  declara la mijlocul lunii martie că a văzut la televizor că a infectat alți trei parlamentari cu noul virus care a făcut ravagii in China, USA, Italia și Spania.

“În urma apariţiei în presă a ştirilor conform cărora eu i-aş fi putut infecta cu COVID-19 pe Florin Oancea, Lucian Heiuş şi Adrian David în cadrul Biroului Permanent Naţional al PNL de luni, 9 martie, declar că nu îi cunosc şi nu am interacţionat cu dumnealor în niciun fel. Le doresc multă sănătate!”, scria Vergil Chețac pe facebook.

Potrivit mediafax, membrii PNL si zeci de jurnalisti au fost testati pentru coronavirus. Dar și membrii Guvernului au fost testati pentru coronavirus.

Din judetul Suceava, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, senatorul Daniel Cadariu, deputati Ioan Balan, Angela Fodor, Dumitru Mihalescul au fost si ei testati pentru coronavirus iar ce au participat la sedintele din Parlament si Guvern ori  la reuniunea PNL.  Au fost voci din interiorul PNL care sunau jurnalistii suceveni sa faca public faptul ca au fost testati pentru coronavirus  iar rezultatul a fot negativ.
Premierul cerea atunci si o ancheta epidemiologica dupa ce senatorul liberal Chițac a fost testat cu COVID-19 si a participat la sedinte .

Potrivit presei locale online de la mijlocul lunii martie, patru din cei cinci parlamentari au intrat in autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.  Nu aceeași măsură a fost impusă în cazul ministrului culturii. Bogdan Gheorghiu  care declara că nu se afla în izolare la domiciliu deoarece nu a fost  contact direct al nici unui pacient diagnosticat cu COVID-19.