Directorul Filialei Crucea Roșie Neamț – răpus de Covid

Florin Pîclea, directorul Filialei Neamț a Crucii Roșii Române, a murit astăzi, 31 mai, în jurul orei 12, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unde a fost internat după ce-a fost diagnosticat cu infecție cu noul coronavirus. Florin Pîclea avea 64 de ani și, timp de 18 ani, a condus Crucea Roșie Neamț. El s-a infectat cu Covid acum 3 săptămâni, iar în spital a fost diagnosticat și cu diabet.
Model de noblețe sufletească, în calitate de director a organizat activitatea umanitară la nivelul județului Neamț, dezvoltând numeroase activități în beneficiul celor mai vulnerabile persoane”, a scris pe pagina de Facebook a Crucii Roșii Române, directorul general Ioan Silviu Lefter. ”În aceste momente triste pentru familie, colegi, voluntari și pentru toți cei care l-au cunoscut și prețuit, le adresăm tuturor condoleanțe și îi încredințăm de întreaga compasiune a întregului colectiv al Crucii Roșii Române.Astăzi, Crucea Roșie Română a mai pierdut un membru al marii noastre familii. Veșnica lui pomenire din neam în neam!”.
Florin Pîclea, născut în satul Ruginești, comuna Hangu, a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar după 26 de ani de activitate în domeniul industrial a preluat conducerea Filialei Neamț a Crucii Roșii Române în anul 2002.