Sute de credinciosi au participat astazi, de ziua Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava la Sfanta Liturghie

In calendarul Bisericii noastre a fost prăznuit astazi, Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. Mănăstirea ce-i poartă numele din oraşul Suceava şi-a sărbătorit ocrotitorul prin Liturghie arhierească, săvârşită de Mitropolitul Moldovei, PS Teofan  alături de Preasfinţitul Părinte Damaschin, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Curtea Manastirii Sf. Ioan cel Nou,, a fost plina de credinciosi care au respectat distantarea. Oamenii au stat la rand pentru a se inchina si ruga la racla cu moastele Sf Ioan . Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al mănăstirii.

În omilia rostită sâmbătă la hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou din Suceava”, Mitropolitul Teofan a  vorbit despre modul în care şi-a trăit viaţa sfântul serbat până a fi pus în situaţia de a muri pentru credinţa sa.  Totodata, a avut loc si o slujba de pomenire a treceri la cele vesnice a IPS Pimen.

După oficierea Sfintei Liturghii, nu s-a mai mers, în glas de clopote şi toacă,   în tradiţionala procesiune la Izvorul Sfântului Ioan din apropierea mănăstirii.