Focar de coronavirus, la încă un cămin de bătrâni din Botoșani. DSP: E deja transmitere comunitară, virusul e peste tot

Este focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Botoşani, unde 12 pacienţi şi angajaţi au COVID-19.Toţi cei infectaţi sunt asimptomatici şi au fost internaţi la Spitalul din Botoşani. Toţi cei infectaţi sunt asimptomatici şi au fost internaţi la Spitalul din Botoşani.

“Nu ne putem explica ce s-a întâmplat. Personalul a stat câte două săptămâni cu schimbul într-un apartament. Au stat în izolare permanentă de la instaurarea stării de urgență. Caminul a fost în carantină, nu au fost rezidenții afară și nici nu au avut vizitatori. Nu putem să ne dăm seama cum s-a întâmplat. Doar nu a zburat pe geam. Din fericire toți sunt asimptomatici” a precizat administratorul căminului de bătrâni.

“Sunt cinci beneficiari şi şapte angajaţi, acum este o anchetă epidemiologică în desfăşurare. Cei infectaţi sunt asimptomatici, sunt internaţi, conform metodologiei, la Spitalul din Botoşani. Este deja transmitere comunitară, virusul este peste tot”, a declarat Gabriela Ioniţă, purtător de cuvânt al DSP Botoşani.

Este al doilea cămin de bătrâni din Botoşani în care există focar.În urmă cu două luni, 19 vârstnici şi 10 angajaţi ai căminului de la Răchiţi s-au îmbolnăvit de COVID-19