O femeie a fost blocată în pelerinaj religios timp de 3 luni, în Israel. Circa 80 de persoane au aterizat, astăzi, cu o cursă Tel Aviv – Iași.

Circa 80 de persoane au ajuns din Tel Aviv astăzi, 5 iunie 2020, la ora 14.32 la Iaşi. Cursa operată de compania Wizz Air a avut întârziere, iniţial fiind programată să ajungă la 12.55 pe aerogara ieşeană.  O femeie a fost blocată în pelerinaj religios timp de 3 luni, în Israel. Olenici Vicuța a declarat reporterilor de la bzi.ro, ca a stat in biserica si ca nu i-a fost niciun minut teama. Ea a ajuns după trei luni  in tara, timp  în care a fost blocată în Israel. Femeia a fost în perelinaj religios cu alţi enoriaşi şi a fost prinsă de pandemiei în Tel Aviv.,, In 4 luni nu am avut un minut de suparare. In fiecare zi mergeam la Mormantul Sfant. Pentru copii din Londra si din Italia mi-a fost teama. Am sa stau acum in izolare si am ce face,, a spus femeia.

De asemenea, compania Tarom operează curse econome, în loc de Otopeni – Iaşi a operat Otopeni – Suceava – Iaşi: OTOPENI/SUCEAVA 20:40 RO807 TAROM

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a transmis faptul că de astăzi, 5 iunie 2020, zborurile operate de compania Wizz Air va relua cursele Iaşi – Tel Aviv. În contextul prevenirii răspândirii coronavirusului, pe timpul stării de alertă Aeroportul din Iaşi a operat doar o singură destinaţie, şi anume Billund. Tocmai de săptămâna trecută, compania Tarom a operat rutele către Bucureşti, crescând astfel frecvenţele.

„Aeroportul Iaşi încet, încet reintra într-o activitate normală. Dacă pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă s-a operat doar o singură destinaţie şi anume Billund-ul, începând de săptămâna trecută Tarom-ul a deschis rutele către Bucureşti şi au crescut frecvenţele.”, a adăugat Cătălin Bulgariu

Astfel, ieşenii şi-au achiziţionat bilete spre Tel Aviv, în număr mare. Prima cursă arata un grad mare de încărcare, şi anume de 50%. Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi spera că de pe data de 17 iunie se vor opera toate destinaţiile şi se va realiza obiectul de activitate a aerogării, cel al conectivităţii Iaşului cu întreaga lume.

„Chiar dacă frecvenţele ne sunt prin Cluj sau prin Suceava se realizează legătură directă cu Bucureştiul, iar începând de mâine se dă drumul la cursa către Tel Aviv, o cursă foarte importantă pentru comunitatea de romani de acolo, cât şi pentru ieşeni în general. Acest lucru ne arată şi gradul mare de încărcare încă de la prima cursă de peste 50%, ceea ce ne bucura foarte mult ca oamenii încep să-şi reia viaţa normal. Sperăm că de pe data de 17 iunie să avem toate destinaţiile deschise şi să realizăm obiectul nostru de activitate, conectivitatea Iaşului cu întreaga lume.”, a transmis Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

sursa bzi.ro