Preotul Emanuel Nuțu,originar din Gura Humorului: De Rusalii se vor sfinți clopotele Bisericii Ștefan cel Mare din Viena

Eveniment inedit duminica, de Rusalii, pentru credincioșii din Viena. Înaltpreasfințitul Părinte Serafim va liturghisi în Duminica Pogorârii Sfântului Duh la Biserica Sf. Ștefan cel Mare din Viena.  Mitropolitul Germaniei va binecuvânta, la finalul slujbei, clopotele locașului de cult din capitala Austriei.

Anunțul a fost făcut de părintele paroh Emanuel Nuţu,origina din Gura Humorului,  pe contul de facebook al parohiei.

„Situația actuală și regulile pe care trebuie să le respectăm, ne impun ca în biserică, numărul celor prezenți sa fie de maxim 100 de persoane, păstrând distanță de 1m. După anunțul pe care l-am făcut duminică în biserica din Simmering, s-au înscris deja 100 de persoane. Însă se poate sta și în afara Bisericii, ascultând slujba Sfintei Liturghii și a Vecerniei speciale din acesta zi și a fi martori ai sfințirii clopotelor.

Cei care doriți să a

dmirați frumusețea arhitecturii interioare și să vedeți stadiul lucrărilor, sunteți bine-veniți și după-amiază, până la ora 18:00.
Prgramul: ora 9.00 – Sf. Liturghie Arhierească, ora 11:20 – Vecernia Rusaliilor, ora 12:00- slujba de sfintire a clopotelor (in fața bisericii), urmată de o mică Agapă în biserică.
Cu aleasă recunoștință pentru sprijinul permanent, vă așteptăm să vedeți ctitoria dumneavoastră!
Bruno Marek Allee 7

b, 1020 Viena
Cu mașina se poate intra in șantier la intersecția Taborstraße cu Nordbahnstraße.

”, a notat părintele pe Facebook.

Locaţia viitoarei biserici se află la punctul de întâlnire al străzilor Norbahnstraße și Taborstraße. Biserica va fi o replică a Mănăstirii Voroneț, cunoscută drept Capela Sixtină a Orientului.

Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost sfinţită în urmă cu trei ani, iar lucrările au fost demarate în 2018.