Deputatul sucevean Daniel Popescu: “Parlamentarii USR cer 25% din bugetul destinat infrastructurii mari pentru Moldova

Parlamentarii USR din Moldova cer guvernului ca în următorul buget alocat pentru marea infrastructură să fie prevăzut procentul de 25 la sută pentru Moldova, în concordanță cu numărul populației.
De treizeci de ani, regiunea Moldovei a fost văduvită de către guvernele de la București de investiții serioase în infrastructură ceea ce a dus la o ruptură și mai accentuată între nivelul de trai de aici și din restul țării, în special Transilvania și București. Deși ar fi putut reprezenta un adevărat motor al economiei României, Moldova a fost lăsată în sărăcie, din această cauză apărând exodul forței de muncă și depopularea localităților regiunii. Este
momentul să punem stop acestor politici păguboase ale Centrului.
“Moldova este singura provincie care nu a beneficiat de construcţia vreunui kilometru de autostradă. Consecinţele se pot vedea cu ochiul liber: izolare economică, pierdere de oportunităţi şi pierderi de vieţi pe şosele. Dezvoltarea unei regiuni înseamnă densitate – de oameni, de capital – şi conectivitate. Cu cât o regiune beneficiază de mai mult influx de oameni şi de capital, cu atât se dezvoltă mai bine şi mai repede. Măcar în al doisprezecelea ceas, haideţi să nu îi refuzăm Moldovei şansa de a se dezvolta! E momentul să transformăm în prioritate reală construcţia Autostrăzii Nordului (Suceava – Satu Mare), Autostrăzii A7 (care traversează întreaga Moldova de la Nord la Sud, pe traseul Siret – Suceava – București), şi a centurilor ocolitoare pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi
Vatra Dornei. Trebuie să deblocăm măcar acum progresul economic al Moldovei.” – a declarat deputatul sucevean Nicolae-Daniel Popescu.
“De asemenea, pentru încurajarea agroturismului trebuie reabilitată urgent infrastructura rutieră ce leagă județul Suceava de județul Bistrița-Năsăud, respectiv:6 – traseul DC85-172D: comuna Poiana Stampei – sat Tătaru (prin Grădinița) – comuna Lunca Ilvei.
Distribuire articol