Vicovu de Sus-Brodina. Ţigări în valoare de peste 93.000 lei, confiscate la frontiera de nord a României

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de aproximativ 8.000, pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 93.000 lei.

Ieri, 9 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, lucrători noştri s-au deplasat la un imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus, unde, cu acordul proprietarilor au intrat în curtea imobilului, iar într-o anexă au descoperit mai multe colete în care se aflau ţigări, de provenienţă ucraineană.

Baxurile au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma inventarierii s-a constatat ca acestea conţin 6.000 pachete de ţigări de diferite mărci.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 70.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi proprietari ai imobilului sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au executat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, în urma căreia au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Costileva, mai multe colete cu ţigări. Acestea conţineau cantitatea de 1.990 de pachete cu ţigări, în valoare totală de 23.283 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerii la răspundere a acestora.

Distribuire articol