EVENIMENT

Foto/Protest împotriva MAFIEI LEMNULUI. Protestatarii poartă steaguri tricolore

Protest de amploare împotriva Mafiei Lemnului. Este pentru prima dată când în județul Suceava se desfășoară o astfel de acțiune care a atras sute de oameni din județ. Protestatarii în majoritate tineri poartă steaguri tricolore iar singurul lor scop este acela ca tăierile ilegale să fie oprite iar jaful pădurilor să fie stopat. Acțiunea este organizată de Alianța pentru Unirea Românilor prezidată de George Simion.Protestul este susținut și de românii din țară dar și din srăinătate.

Fiecare participant cu mașina proprie  staționează pe strada Austriei si se intonează  imnul național. O tânără a venit cu viaora 

și interpretează IMNUl NAȚIONAL.  Mașinile claxonează   timp de o oră în fața fabricilor Egger și Schweighofer. De altfel, cele două companii sunt acuzate de ani buni că exploatează lemn ilegal în județul Suceava, fiind susținute de autorități.   Protestul se desfășuroară  în mod similar cu cel care a avut loc la Sebeș în urmă cu 2 săptămâni în fața fabricilor Kronospan și Schweighofer. 

„Firmele românești mici și mijlocii românești, dar și muncitorii care lucrau în industria lemnului au fost cei mai afectați de intrarea în țară a companiilor Schweighofer, Kronospan și Egger, care au instituit un oligopol pe exploatarea materialului lemnos. Mulți români și-au pierdut locurile de muncă pentru că firmele cu capital românesc au fost nevoite să se închidă, neputând face concurență coloșilor austrieci”, a subliniat Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Egger și  Schweighofer, cele două companii austriece  sunt acuzate că sunt sprijinte de  cei care condus și că au devenit un monopol în România în ce privește exploatarae lemnului. Cele două companii sunt acuzate că au instituit un preț inclusiv la prețul lemnului de foc.   ,, Vrem să targem un semnal de alarmă și nu renunțăm,, a spus  Daniel Bodnar.