Verzii suceveni: PSD, ALDE, ProRomânia, PMP știau, au jucat un teatru ieftin, fiind legați cu toții la guvernarea PNL

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că legitimitatea actelor semnate, eliberate și votate de către aleșii locali din 5 iunie 2016 este pusă sub semnul întrebării. Mandatul acestora, care este de patru ani, expiră sau a expirat, iar un cadru legal de continuitate nu există, deci avem de a face cu un gol legislativ extrem de dăunător.

În acestă perioadă, mulți dintre primari pot face abuzuri, ce vor avea urmări destul de neplăcute.

Un lucru destul de grav este și faptul că se pot bloca activitățile locale. Viața de zi cu zi depinde, de multe ori și de aleșii locali.

Am văzut în OUG 57/2019 că mandatul aleșilor locali ”poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau catastrofă ori alte situaţii expres prevăzute de lege atunci când, datorită acestor situaţii, nu pot fi organizate alegeri în condiţiile..”. Cu alte cuvinte, în situația actuală, trebuie prelungită starea de alertă, care se va face chiar cu sprijinul PSD, ALDE, PMP, etc, iar în timpul acesta mandatul aleșilor locali se va duce mai departe cu câteva luni, printr-o lege organică. Deci, PSD, ALDE, ProRomânia, PMP știau, au jucat un teatru ieftin, fiind legați cu toții la guvernarea PNL. Problema care îi va bântuii este: ce faci cu legalitatea mandatului până la apariția legii organice? Cum mai duci la capăt combinațiile, pe care oricine le poate contesta, căci are legea de partea lui?

Am văzut în municipiul Suceava, cum an de an, după ce au schimbat canalizare, că la fiecare ploaie mai sănătoasă avem parte de lacuri de acumulare. Domnul Primar, Ion Lungu, văzând o asemenea problemă ar fi necesar să-și pună întrebarea simplă: de ce? Lucrarea nu a fost executată bine, proiectatul nu și-a făcut treaba, primarul nu și-a făcut treaba sau de toate din fiecare.

Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, vechea canalizare (și chiar alimentarea cu apă potabilă) făcută de imperiu, făcea față ploilor, iar ceea ce este nou se află într-o dificultate.

 

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

Filiala jud. Suceava