Ambulatoriul se redeschide însă cu restricții de pandemie COVID-19

,,Redeschiderea Ambulatoriului de Specialitate în condițiile pandemiei cu SARS-C0V-2 impune luarea unor măsuri excepționale pentru asigurarea triajului epidemiologic, respectarea măsurilor de igiență și distanțare fizică,precum și limitarea numărului de pacienți care pot fi admiși în incinta clădirii,, se arată într-un comunicat de presă semnat de conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava.

Astfel, se evită la maximum posibil contaminarea și se poate face dezinfecția în mod corespunzător.

Programările se vor face la numerele de telefon ale ambulatoriilor de specialitate care vor fi actualizate pe site-ul spitalului, spitaluljudeteansuceava.ro, secțiunea contact în cursul zilei de 30 iunie 2020.

Pacientul programat se va prezenta în ambulatoriu la ora prevăzută,având asupra sa trimiterea și toate documentele medicale care pot fi relevante pentru consultanța respectivă. Se va evita staționarea în grup, iar accesul în clădire  se va face după completarea unui chestionar epidemiologic și măsurarea temperaturii. În cazul în care un pacient nu este sigur,însoțitorul sau însoțitorii vor completa la rândul lor chestionarul amintit.

Conducerea Spitalului roagă pacienții și aparținătorii care prezintă suspiciuni de infecție COVID-19-febră, dificultate de a înghiți sau de a respira,tuse persistentă,tulburări digestive, dispariția mirosului sau a gustului, apărute între momentul programării și data prezentării în Ambulatoriu să anunțe despre acest lucru atât medicul de familie cât și medicul la care sunt programați și să se reprogrameze.

,, Suntem conștienți de dificultatea demersurilor prezentate, dar de respectarea lor depinde sănătatea tuturor, și a medicilor și a pacienților. Ne exprimăm speranța că împreună vom găsi resursele de asigurare a fluxului otim între cabinetele de medicină generală și ambulatoriu,vom scurta timpi de așteptare și vom putea onora cât mai multe cereri de consultație, în beneficiul fiecărui pacient și al comunității,, se mai arată în document.

Distribuire articol