COD PORTOCALIU în județul Suceava până la miezul nopții

Alertă METEO. Cod portocaliu de inundații în mai multe județe din țară, până la miezul nopții. Trei avertizări au fost emise de hidrologi pentru mai multe regiuni din țară.

Avertizările sunt valabile pe mai multe râuri din județele Suceava, Harghita, Neamț, Hunedoara, Gorj și Cluj până luni la ora 24.00. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor arată că se pot produce scurgeri importante pe versanţi.

Din cauza precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Râșca, Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Izvorul Muntelui – amonte S.H. Frunzeni, județele Suceava, Harghita și Neamț.

ALERTĂ extinsă de inundaţii

Sunt prognozate inundații și pe râurile mici din bazinele hidrografice: Jiul de Vest, Jiu – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, județele Hunedoara și Gorj, dar și pe cele din bazinele hidrografice: Someșul Cald – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Fântânele, Someșul Rece, Someșul Mic – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Gilău – amonte S.H. Cluj – Napoca, județul Cluj.

 

Distribuire articol