Comunicat. Bălan: PNL pune pe picioare proiectul Autostrăzii Moldovei. Se lucrează deja la studii și la proiectul tehnic.

Deputatul PNL Ioan BALAN anunță cu satisfacție că, după aproape 8 ani de așteptări și minciuni din partea foștilor miniștri PSD, Guvernul PNL a semnat contractul pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru Autostrada Moldovei, pe secțiunea Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, autostradă care se va construi din fonduri nerambursabile:

”Sub guvernarea PNL, cele mai așteptate proiecte de infrastructură au fost deblocate, chiar dacă trecem prin cea mai cumplită criză sanitară și economică din ultimii șaptezeci de ani. În numai 6 luni, am reușit să demarăm acele proiecte pe care, în ultimii 8 ani, PSD fie le-a amânat cu cinism, păcălind oamenii, fie le-a compromis din incompetență. Unul dintre cele mai așteptate proiecte din România este chiar Autostrada Moldovei, care va fi construită ca autostradă, din fonduri europene nerambursabile. Fac această precizare pentru că în ultimii ani, PSD a mințit Moldova că va construi autostradă, apoi, ca să mai ducă lumea de nas câțiva ani, au transformat autostrada într-un drum expres, pentru ca într-un final să nu facă niciun efort pentru a lega Nord-Estul țării de Capitală. Să nu uităm că PSD își bătea joc de noi spunând că va construi un drumul expres în loc de autostradă și nu din bani gratuiți de la Uniunea Europeană, ci fie din buzunarele noastre, fie din proiecte închipuite de parteneriate private, cu fantomatice firme chineze, pentru ca ulterior să pună taxă pentru cei care ar fi vrut să circule pe un drum rapid și în siguranță.

PNL a demonstrat că dacă într-adevăr îți dorești să aduci o viață mai bună pentru semenii tăi, se găsesc și resursele financiare și soluțiile tehnice, iar proiectele pot să fie puse în practică și în numai câteva luni, nu trebuie să aștepți cu anii.

Noi, cei din zona de Nord a Moldovei știm foarte bine că fără autostrăzi și căi ferate, fără utilități de bază, nu avem nicio șansă să ne dezvoltăm. Vom fi mereu arătați cu degetul ca fiind săracii Europei. Orice investitor care ar dori să deschidă o fabrică modernă și să creeze locuri de muncă bine plătite la Suceva sau la Botoșani, își pierde imediat apetitul când află că un drum cu mașina de la București poate să dureze și 9 ore și nimeni nu știe dacă ajunge în siguranță. Acesta este motivul pentru care tinerii noștri nu găsesc locuri de muncă cu salarii mari în zona lor și imediat ce au posibilitatea fug la muncă în străinătate.

Faptul că PNL dă semnalul, prin fapte, nu prin vorbe, că România se poate schimba repede, trebuie să le dea oamenilor de gândit că PSD a fost și rămâne cea mai mare piedică în calea dezvoltării noastre ca țară. Am încredere că oamenii văd acum cu ochii lor diferența între minciuna și incompetența PSD și performanțele și atașarea la nevoile oamenilor de care dă dovadă PNL. Anul acesta românii vor putea să sancționeze aspru partidul care atâția ani a tras România în jos și o vor putea face atunci când vor merge la vot.”

                                                                            

Ioan BALAN

Deputat PNL

sursa:comunicat de presă

Distribuire articol