Se întâmplă în România. Un humorean mort de coronavirus a fost scos din sicriul sigilat pentru priveghere

Un humorean,de 41 de ani,  decedat de coronavirus a fost scos de rude din sicriul sigilat pentru priveghere. La fața locului au ajuns și angajații DSP alături de polițiști și jandarmi după ce au aflat că bărbatul murise de COVID-19.

Mortul a fost scos din sicriul sigilat și sacii speciali de către rude pentru a-i face o înmormântare potrivit tradiției creștine. Bărbatul decedat ar fi avut probleme grave de sănătate respectiv cancerm  dar pe perioada cât a stat spitalizat a fost confirmat și cu coronavirus. Rudele însă nu au fost de acord cu diagnosticul COVID 19 așa că su scos decedatul din saci pentru a fi plâns 3 zile la rând și a fi privegheat. Abia marți, polițiștii au aflat de ceea ce s-a întâmplat și au demarat cercetări. În urma discuțiilor purtate cu rudele, acestea au înțeles că bărbatul a avut coronavirus și a fost înmormântat imediat.

Deși în certificatul de deces și documentele de înhumare scrie clar că decesul a survenit în urma Covid-19, pe fondul unui cancer, rudele bărbatului decedat au desigilat sicriul care fusese pregătit de specialiștii de la morga Spitalului Suceava și predat săptămâna trecută.

Rudele victimei au declarat că nu au știut că nu au voie să ridice capacul coşciugului. Mai mult, unul dintre participanții la ceremonia de înmormântare a intrat Live pe Facebook și a susținut că autorităţile le obligă pe rude să-l îngroape ca mort de COVID-19, pentru a obține bani.

“Uitaţi ce să întâmplă la noi, în România. A murit de cancer şi ne obligă să-l înmormântăm de COVID ca să ia bani. Uitaţi, oameni buni! Ne obligă să-l îngropăm de COVID şi el a murit de cancer. Uitaţi, oameni buni, ce legi sunt!”, a spus Marin Suciu.

Oamenii legii au întocmt dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuire articol