Spitalul Judeţean de Urgenţă deschide un nou etaj pentru pacienţi non-COVID

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava deschide un nou etaj unităţii medicale pentru pacienţi non-COVID, a declarat directorul medical Valeriu Gavrilovici.

El a spus că actuala conducere a SJU Suceava a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava avizarea deschiderii, pentru pacienţii non-COVID, a etajului 8, unde a funcţionat fosta secţie de diabet.

Gavrilovici a spus că se impunea o astfel de decizie, în condiţiile în care, de la 1 iulie se deschide Ambulatoriul de specialitate şi va creşte adresabilitatea pacienţilor cronici.

Vrem ca această secţie, împreună cu secţia de neuropsihiatrie infantilă, să devină un sector medical non-COVID, care să se adauge celor deja funcţionale de la etajele 6 şi 7 din aripa nouă. Astfel, vrem ca pe acest sector din aripa nouă să rămână preponderent pacienţi cardiologici, iar dincolo să fie toată patologia medicală, plus de diabet. În felul acesta sperăm să creăm noi fronturi de absorbţie a pacienţilor, pentru că, pe de o parte ne vom confrunta de mâine şi cu pacienţi cronici, programaţi nu numai cu urgente, astfel încât rulajul din sectorul tampon va fi mai mare, iar necesitatea de a transfera pe secţiile non-COVID va creşte şi ea‘, a spus Gavrilovici.

Distribuire articol