Trei martori mincinoși din Rădăuți și doi indivizi din Sucevița implicați într-un accident au fost încătușați

Trei martori mincinoși din Rădăuți și doi indivizi din Sucevița implicați într-un accident au fost încătușați.  Au ajuns în arestul Poliției. Ieri, oamenii legii au continuat cercetările privind accidentul soldat cu pagube materiale din data de 20.06.2020 în care a fost implicat un autoturism despre care exista suspiciunea că ar fi fost condus de către V.  Tiberius, de 40 ani, din comuna Sucevița, persoană ce avea permisul de conducere anulat.

La nivelul Poliției mun. Rădăuți s-a dispus constituirea unui grup de lucru format din polițiști din cadrul Compartimentului Rutier și BIC, care a preluat cauza în vedere continuării cercetărilor.

În cadrul urmăririi penale au fost administrate mai multe probe, printre care și audierea celor trei martori din Rădăuți.

Întrucât între declarațiile martorilo și celelalte probe administrare în cauză au constatate inadvertențe, s-a procedat la sesizarea din oficiu cu privire la infracțiunea de „mărturie mincinoasă”, săvârșită de cei trei martori.

În urma audierii martorilor sus menționați în noua calitate de suspect, la 29 iunie 2020, față de aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi, e prezentați procurorului de caz în vedere luării unei măsuri preventive.

De asemenea, ieri, s-a procedat la audierea în calitate de suspect a lui V.T.  sub aspectul infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „instigare la participație improprie la fals intelectual”, respectiv S.B.C , de 31 ani, din comuna  Sucevița, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „participație improprie la fals intelectual” și „mărturie mincinoasă”.

În urma audierii față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la astăzi să fie prezentați procurorului de caz în vedere luării unei măsuri preventive.

La nivelul IPJ Suceava a fost constituită o escortă, formată de lucrători și auto din dotare din cadrul CRAP, polițiști din cadrul BIC și polițiști din cadrul SPR 4 Gălănești, în vedere introducerii persoanelor reținute în CRAP Suceava.

De asemenea, în cauză a fost solicitat sprijinul unei grupe formate din lucrători SAS Suceava.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” (conducerea pe drumurile publice a unui vehicul … de către o persoană al cărui permis de conducere i-a fost retras sau anulat), „instigare la participație improprie la fals intelectual”, „participație improprie la fals intelectual” și „mărturia mincinoasă”.

Distribuire articol