DSP şi-a retras personalul de control din Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava şi de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret

Patru persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, dar fără simptome de boală, care erau internate în Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, s-au externat la cerere, după ce Curtea Constituţională a decis că internarea fără acordul pacientului nu se poate face în baza unui ordin de ministru.

Prin ordin de ministru nu se poate decide nici autoizolarea şi carantina. În aceste condiţii, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, doctor Dinu Sădean, cele 3.090 de persoane care se aflau în autoizolare, după ce au revenit din străinătate din zona galbenă, nu se mai supun acestei măsuri.

Doctorul Sădean a arătat că aproximativ 20 dintre acestea au notificat DSP prin email că au ieşit din autoizolare, dar vor purta mască şi vor respecta regulile de igienă şi distanţare socială. O altă consecinţă a deciziei Curţii Constituţionale este că DSP a retras personalul de control din Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava şi de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, deoarece a rămas fără obiectul muncii.

Persoanele care intră în judeţ prin aceste puncte nu mai sunt obligate să completeze formularele privind autoizolarea.