ACTUALITATE

DNA Suceava verifică patru investiții din Spitalul Județean în care era implicată patroana pensiunii din Pojorâta. General Construct, Railex dar și alte firme care au realizat investiții dau cu subsemnatul

DNA Suceava a început verificările în patru investiții realizate la Spitalul Județean de Urgență,, Sf Ioan cel Nou,, din municipiul reședință de județ, în care a fost implicată patroana pensiunii din Pojorâta și iubitul acesteia.

Cu subsemnatul dau și alte firme care au realizat investiții alături de femeia de afaceri care habar nu avea de investițile din spital dar care câștiga licitații. Este vorba de  SC General Construct SRL, Railex și  Euroest.

Cercetările au început după dezvăluirile făcute în presa centrală de către ziarul Libertatea.

 

Ce au descoperit jurnaliștii centrali :

Libertatea a verificat contractele de achiziții publice încheiate anul trecut între diverse firme și Spitalul Județean de Urgență Suceava. Am vrut să vedem cum au fost cheltuiți banii spitalului și care au fost prioritățile fostei conduceri. Astfel, am descoperit o patroană de pensiune care a obținut un contract de aproape 2 milioane de euro pentru modernizarea Laboratorului de Medicină Nucleară.

Angelica Crăciunaș patronează, în acte, firma Antramicons SRL, o firmă de construcții care a reușit, anul trecut, să obțină un contract în valoare de aproximativ 1.700.000 de euro cu Spitalul Județean de Urgență Suceava. Administratorul firmei: Nu știu despre ce e vorba Conform anunțului de pe SEAP, contractul vizează amenajarea Laboratorului de Medicină Nucleară din cadrul spitalului.  Nu trebuie omis ca aceeasi firma a participat la constructia Ambulatoriului din Suceava  alaturi de  Loial Impex Suceava, Dacorum Grup Iaşi şi Arhitectura Grafica Design Suceava. Valoarea investiţiei este de 24,101 milioane lei, contractul de execuţie a fost semnat în 18 iulie 2018, cu termen de finalizare 18 septembrie 2019. Ambulatoriul a fost inaugurat in prezenta presedintelui Klaus Iohannis.

Ce au descoperit reporterii Libertatea. Trebuie amintin ca Mugurel Munteanu este de profesie tehnician silvic, a fost angajat al Directiei Silvice Suceava, a fost responsabil de masini exploatare lemn la Sc Diaconia SRL in cadrul Fondului Bisericesc Religios si raspunde  in prezent de un fond de vanatoare pe raza Ocolului Silvic Frasin.  Mugurel Munteanu  poate fi vazut chiar in fotografie, in dreapta fostului manager al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava.

 

Contactată de Libertatea, Crăciunaș a răspuns că nu are nicio legătură cu acest contract și că figurează doar în actele firmei. În realitate, ea are în grijă Pensiunea Casa Angelica din Câmpulung Moldovenesc.

Reporter: Cum ați ajuns să câștigați acest contract pentru amenajarea Laboratorului de Medicină Nucleară din Spitalul Județean Suceava?

Angelica Crăciunaș: Oh, nu, dar noi facem doar… Nu am făcut noi laboratorul ăsta.

Reporter: Am în față anunțul de pe SEAP potrivit căruia firma dumneavoastră a câștigat licitația.

Angelica Crăciunaș: Nu, nu, altă firmă a câștigat.

Reporter: Pe SEAP scrie că dumneavoastră ați câștigat.  Angelica Crăciunaș: Da, dar nu știu despre ce este vorba.  Reporter: Figurați în acte drept asociat unic și administrator al acestei firme.

Angelica Crăciunaș: Da, sunt administrator, dar nu mă ocup eu. Eu mă ocup mai mult de pensiune… Vă dau numărul celui care se ocupă,

Mugurel Munteanu.

Munteanu: “Sunteți niște nesimțiți! M*ie!”

Contactat de Libertatea, Mugurel Munteanu, bărbatul indicat de Angelica Crăciunaș drept patron al firmei, a reacționat virulent.

“Sunteți niște nesimțiți. Rețineți bine ce vă spun. Investigați bine, după care o să vedem. S-a depus o ofertă, dar nu am câștigat-o, da?

Hai, la revedere!

La insistențele Libertatea de a încerca să înțelegem cine se ocupă, de fapt, de această firmă și ce s-a petrecut cu contractul, Munteanu a înjurat și a închis telefonul.

“Înțelegeți o m*ie. M*ie!”, a spus bărbatul.

Ce spune anunțul de pe SEAP

Conform anunțului de pe SEAP, contractul încheiat între firma patronată de Angelica Crăciunaș și Spitalul Județean Suceava are drept obiect amenajarea Laboratorului de Medicină Nucleară din cadrul unității sanitare.
Contractul s-a încheiat prin procedura simplificată la 21 octombrie 2019, iar valoarea acestuia se ridică la suma de 8.345.140 lei, adică aproximativ 1.700.000 de euro.

Firmă abonată la contracte cu statul Firma Antramicons SRL a fost înființată în 2013 și are drept obiect de activitate lucrări de construcții pentru drumuri și autostrăzi.

Sediul este în satul Pojorâta din județul Suceava. Asociat unic figurează Angelica Liliana Crăciunaș.

Conform termene.ro, în 2019, firma a câștigat 10 contracte cu instituții ale statului, în valoare totală de 26.323.852 lei.

Potrivit aceluiași portal, trei dintre aceste contracte au fost încheiate cu Spitalul Județean de Urgență din Suceava, din 2017 și până astăzi.

sursa articol integral libertatea

 

Conducerea militara a Spitalului Suceava prin colonel Derioiu cerea  in instanta sa se opreasca macar temporar executare silita a unitatii medicale pentru neregulile cu fonduri europene

La sfârșitul lunii aprilie, un apel disperat al conducerii militare a Spitalului Judetean Suceava catre judecatori. Se cerea  ca perioada de focar coronavirus, in instanta sa se opreasca macar temporar executare silita a unitatii medicale pentru neregulile cu fonduri europene facuta de anterior de oamenii sustinuti pe functie de Gheorghe Flutur.

 

Ce s-a descoperit și nimeni nu a fost tras la răspundere

 

Potrivit dezvăluirea.ro,  Directia Antifrauda din cadrul POR somase  spitalul sa returnere fonduri europene de 628.501,85 lei, debit calculat in urma neregulilor constatate in cadrul proiectelor UE de care beneficiat acest spital

@ Din aceasta perspectiva se poate observa ca executarea sumei ne-am putea pune in dificultate de a nu mai putea plati obligatii curente, fapt ce ar putea conduce la perturbarea activitatii curente’’, se arata intr-o cerere de suspendare a executarii silite depusa la Tribunalul Suceava de col.dr.Ionut Daniel Derioiu, managerul interimar al Spitalului Judetean Iasi Suceav, se arata in dezavaluirea.ro.

Conducerea  Consiliului Judetean Suceava nu a facut public  niciodată ceea ce se intampla la spital si nici daca au fost inregistrate ilegalitati cu banii europeni.

 

Cert est ca ilegalitatile facute de cei pe care i-a desemnat in anii anteriori sa conduca aceasta unitate medicala saboteaza astazi eforturile uriase ale actualei conduceri militare care lupta din rasputeri sa elimine focarul Covid. Astfel, medicii generali de la Spitalul Judetean Suceava s-au trezit recent ca impotriva unitatii medicale au fost demarate procedurile de executare silita pentru recuperarea sumei de 628.501,85 lei reprezentand ‘’corectii financiare’’ pentru neregulile constatate in cadrul proiectelor cu finantare europeana de care a beneficiat spitalul. Aceste nereguli au fost constatate in urma unui control efectuat cu putin inainte de izbucnirea epidemiei Covid19 de Directia Antifrauda din cadrul Programului Operational Regional, entitatea care activeaza sub coordonarea Ministerului Lucrarilor Publice Dezvoltarii si Administratiei. Pentru ca inspectorii care au fost in control au constatat trucarea unor licitatii si favorizarea unor firme in vederea castigarii procedurilor de selectie pentru efectuarea lucrarilor de constructii si furnizarea aparaturii medicale, Directia Antifrauda a penalizat spitalul si a dispus sa dea inapoi fonduri europene de 628.501,85 lei.

Nu mai putin de 8 procese verbale cu nereguli

Ziarul on line Dezvaluirea.ro prezinta in exclusivitate detalii despre neregulile constatate de inspectorii europeni, atasand in acelasi timp la acest articol si unele documente doveditoare. Astfel, dupa efectuarea controlului de care pomeneam mai sus au fost intocmite nu mai putin de 8 procese verbale cu nereguli, documente care la final contin si penalitatile financiare care se aplica pentru fiecare ilegalitate in parte. Este vorba depre nota de constatare a neregulilor si stabilire a corectiilor financiare nr.31859/24.02.2020 prin care s-a stabilit un de debit 138.397 lei, nota de constatare nr.31750/24.02.2020 pentru un debit de 27.300, 87 lei, nota de constatare 33.694/26.02.2020 pentru suma de 237.762 lei, nota de constatare nr.33657/26.02.2020  pentru un debit de 13.304, 20 lei, nota de constatare nr.36524/20.03.2020 pentru 31.490,95 lei,  nota nr.36.154/20.03.2020 pentru 12.963,92 lei, nota nr.32.590 din 25.02.2020 pentru suma de 163.802, 91 lei si in final nota de constatare nr.33.616 din 26.02.2020 pentru debitul in valoare de 3.480 lei. In total aceste, sanctiuni insumeaza 628.501,85 lei.

Licitatii trucate pentru constructii si aparatura medicala

Sa reamintim ca prin Programul Operational Regional, Spitalul Județean de Urgenta ”Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava a beneficiat de o finantare de 4.602.947,81 lei (10 milioane euro) pentru ‘’Modernizare, dezvoltare si echipare ambulatoriu de specialitate’’ .

Prin acest proiect s-a urmarit construirea unui ambulatoriu modern şi dotarea acestuia cu aparatura medicala de inalta tehnologie. Ori, inspectorii europeni au constatat dupa cum spuneam ca, in caietele de sarcini intocmite pentru selectarea firmelor de constructii si a furnizorilor de aparatura medicala, au fost introduce niste conditii restrictive care favorizau anumite companii. Presa suceavana si nationala a aratat in mai multe randuri ca este vorba despre firme ale caror patroni fac parte din cercul de apropiati ai lui Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, entitatea care are in subordonare acest spital.

Apel disperat al conducerii militare

Pentru ca o executare silita pentru o suma atat de mare este singurul lucru care-i mai lipsea spitalului in aceasta perioada in care se lupta cu peste 2.000 de cazuri de infectii cu Covid 19 inregistrand pana acum zeci de morti, col.dr.Ionut Daniel Derioiu a depus la Tribunalul Suceava o cerere de suspendare a procedurilor de recuperare a banilor europene, cu alte cuvinte de suspendare a executarii silite.

Cererea sa a fost inregistrata in dosarul cu nr. 1176/86/2020 si are ca prim termen de judecata pe data de 14 mai. ‘’Din aceasta perspectiva se poate observa ca executarea sumei ne-am putea pune in dificultate de a nu mai putea plati obligatii curente, fapt ce ar putea conduce la perturbarea activitatii curente’’, se arata in cererea depusa de colonelul dr.Ionut Daniel Derioiu.

 

Alte combinatii cu fonduri europene

Intr-o editie anterioara am aratat ca au fost gasite nereguli cu fonduri europene si in celalalt proiect derulat de Spitalul Judetean Suceava si anume cel in valoare de 2 milioane lei pentru ‘’eficientizarea serviciilor medicale’’. Astfel, in articolul cu titlul ‘’Coruptia ucide! Banii UE de la Spitalul Suceava dirijati ilegal catre prietenii lui Flutur si prietenul corupt al lui Nichita’’  publicat in data de 1 aprilie 2020, am aratat ca licitatia pentru acest proiect a fost de asemenea trucata.

Astfel, aceasta licitatie a fost castigate de Assist Software SR,  patronata de prietenii lui Gheorghe Flutur si abonata la contracte incheiate cu CJ Suceava si in favoarea firmei Focality SRL patronata de Gabriel Mardarasevici, trimis in judecata de DNA deoarece i-a dat mita cumatrului sau, fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita. Si pentru aceste nereguli spitalul a fost obligat sa returneze fonduri europene in valoare de 377.916,97 lei.

sursa dezavluirea.ro