Guvernul vrea să modifice Codul Muncii. Ajutor de la stat pentru telemuncă

Angajații care vor lucra în perioada stării de urgență sau de alertă de acasă ar putea primi o primă de 2500 de lei. Guvernul ia în calcul o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Muncii, astfel încât angajații să primească acest ajutor. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat și alte măsuri care i-ar ajuta pe cei care angajează zilieri și lucrători sezonieri.

“Evaluam posibilitatea ca pentru fiecare telesalariat sa se acorde un sprijin financiar de 2500 de lei pentru achizitionarea echipamentelor de tehnologie. Suma i se acorda prin AJOFM angajatorilor care au stat de interprinderi, pentru angajatii care au lucrat in regim de telemunca pe perioada starii de urgenta si de alerta”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Aceeași ordonanță de urgență ar putea să cuprindă și măsuri menite să încurajeze angajarea muncitorilor zilieri sau sezonieri.

“Ne gândim la acoperirea unui procent de 35% din remunerația cuvenită celor care lucrează în activități de tip zilieri, în agricultură, turism, organizări de evenimente și HoReCa. Bonusul se acordă lunar, prin intermediul zilierilor care desfășoară activități nu mai puțin de patru ore pe zi . Pentru cei care desfășoară activități sezoniere, avem în vedere acordarea unui sprijin în cuantum de 41,5% din costul salarial aferent zilelor lucrate”, a anunțat Violeta Alexandru.