Suceveanca Diana Maria Botezat – admisă, prima pe țară, la Secția – piloți avion la Academia Forțelor Aeriene

Suceveanca Diana Maria Botezat, din Bucșoaia, elevă la Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare,, din Câmpulung Moldovenesc a fost admisă, prima pe țară, la Academia Forțelor Aeriene: Secția-  piloți avion.  Probele medicale și psihologice pe care le-a susținut o atestă aptă  pentru a conduce avioane de lupta supersonice.  Diana își dorește să piloteze astfel de aparate de zbor așa cum face Simona Maierean, prima femeie pilot pe  avioane  supersonice din România și din statele membre NATO.

Ce dezvăluie Diana Maria Botezat:

,,Am pornit pe acest drum în anul 2017, când am fost admisă la Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, locul care mi-a deschis porțile spre orizonturi la care nici nu aș fi putut visa.Ca eleva a acestei instituții, am încercat

să rămân printre cei mai buni și să mă dezvolt cât mai mult, sprijinită de un corp profesoral de elita si cadre militare de exceptie. De-a lungul anilor am oscilat între o multitudine de opțiuni de carieră, însă clasa a XII -a mi-a adus o șansă unică: să fiu declarată “apt” în urma probelor medicale și psihologice susținute la Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala din București pentru grupa I-a: piloți pe avioane de luptă supersonice. Spre bucuria mea, am trecut selecția alături de alți 10 colegi de la Câmpulung : 2 fete și 8 băieți. Știu că academia si

arma la care am fost admisă îmi vor aduce multe oportunități și îmi doresc ca pe viitor să calc pe urmele doamnei locotenent-comandor Simona Maierean, prima femeie-pilot  de vânătoare  din România,  originară din Comănești, județul Suceava,, a dezvăluit  fosta elevă a Colegiului Național Militar ,,Ștefan cel Mare,, din Câmpulung Moldovenesc.

Primarul din Mănăstirea Humorului, Constantin Moldovan se mândrește cu Diana

,,Ai atins succesul prin muncă, perseverență, dar mai ales pentru că ai știut, întotdeauna, exact unde vrei să ajungi. Diana, cei din familie îți suntem alături, ne mândrim cu tine și îți dorim o carieră strălucită! Te îmbrățișez fată frumoasă, inteligentă și curajoasă…CER SENIN!,, este mesajul de încurajare  al primarului comunei Mănăstirea Humorului, Constantin Moldovan pentru nepoata sa.