Bărbat din Grămești, acuzat pentru ultraj. El făcea scandal la un bar. Agresiv și supărat pe polițiști, a devenit violent

Un localnic aghezmuit din Grămești a făcut scandal duminică după-amiază la un bar din localitate.  Echipajul de poliție ajuns la fața locului, avea să constate că  bărbatul era agresiv verbal și violent. Scandalagiul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj.

Ieri, la ora 16.45, T.I.  din orașul Siret, a sesizat telefonic Poliția orașului Siret cu privire la faptul că o persoană de sex masculin provoacă scandal la barul pe care apelantul îl deține pe raza comunei Grămești. Sesizarea a fost transmisă telefonic patrulei de serviciu din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, formată din agent de poliție Solcanu Alexandru, de 26 ani, din Suceava și agent de poliție Onicean Raluca, de 21 ani, din comuna  Zamostea, care s-au deplasat la fața locului.

În urma sesizării primite, polițiștii au intervenit la barul SC TUDACOS SRL Grămești, unde au identificat persoana despre care apelantul a sesizat că provoacă scandal. Polițiștii s-au legitimat, și-au declinat calitatea și i-au explicat lui Ungureanu Dorin – Costel de 50 ani, din comuna Grămești motivul prezenței la fața locului, solicitându-i totodată să se legitimeze.

Ungureanu Dorin – Costel a refuzat să se legitimeze în mod repetat, chiar și după ce i s-a adus la cunoștință faptul că refuzul legitimării constituie contravenție și că pentru stabilirea identității sale se va impune conducerea sa la sediul Poliției.

Scandalagiul nu s-a conformat solicitărilor lucrătorilor de poliție devenind agresiv verbal, motiv pentru care polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea acestuia, după care l-au introdus în autospeciala de poliție. Pe drumul către sediul Poliției, Ungureanu Dorin-Costel a continuat să se manifeste agresiv, i-a amenințat în mod repetat pe ambii agenți, la un moment dat zbătându-se și lovindu-l cu piciorul în zona capului pe agentul Solcanu Alexandru.

Agentul nu a suferit leziuni vizibile însă urmează a se prezenta le Serviciul de Medicină Legală pentru a solicita examinarea medicală și eliberarea unui certificat medico-legal.

A fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de Ungureanu Dorin – Costel, începând din 12.07.2020, ora 21.30 și a fost introdus în arestul IPJ Suceava. Oamenii legii au  întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ultraj”.

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cauza aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a dispus reținerea pentru o perioada de 24 de ore a suspectului, U.D.C., începând cu data de 12.07.2020, ora 21:30, până la data de 13.07.2020, ora 21.30.

La data de 13.07.2020 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul U.D.C., pentru săvârşirea infracțiunilor de ,, ”ultraj”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 257 alin. 1 coroborat cu alin. 4 Cod penal cu referire la art. 206 alin. 1 Cod penal și art. 257 alin. 1 coroborat cu alin. 4 Cod penal cu referire la art. 193 alin. 1 și art. 206 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 și 2 Cod penal, constând în aceea că, la data de 12.07.2020, în jurul orei 17:20, în timp ce persoanele vătămate, S. A. și O. R., agenți de poliţie în cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei Grămești, judeţul Suceava, au fost amenințați cu acte de violență și cu moartea, de către U.D.C. iar agentul de poliție, S. A., a fost lovit cu piciorul în zona capului și a umărului, în timp ce se afla la volanul autospecialei de poliție de către inculpatul care se afla pe bancheta din spate a autoturismului.

Față de inculpatul U.D.C., s-a dispus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 13.07.2010, şi până la data de 10.09.2020, inclusiv.

 

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, publicul urmând a fi informat pe parcursul derulării anchetei.